FOTO  Dario Pušić: Zrinjski nije najkvalitetniji, ali obećajemo da ćemo se najviše boriti

HMRK Zrinjski, rk leotar, Dario Pušić, HMRK Zrinjski
Plemići u ovu ulaze s promjenama u igračkom, ali i stručnom kadru. Na klupu HMRK Zrinjski sjeo je bivši vratar i zaljubljenik u rukomet i Zrinjski Dario Pušić kome će asistirati Lovrić.

Jučer smo razgovarali s Dariom i evo što je on rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo pripreme su u tijeku. Da li ste zadovoljni onim što je do sada učinjeno?

"Mi već od 06. kolovoza treniramo punim kapacitetom. Generalno zadovoljni učinjenim do sada. Boris Kajan dobro je odradio svoj dio posla, i trenutno smo na nekih recimo 70 posto spreme i sada prelazimo na tehničko taktički dio priprema".

Protekli vikend odradili ste jak turnir i igrali tri utakmice s jakim protivnicima?

"Da, nastupili smo na turniru Prijateljstva u Uskoplju i u tri utakmice ostvarili smo dvije pobjede i jedan poraz.Mi smo zadovoljni i odradili smo jednu odličnu utakmicu protiv jake ekipe iz Slovenije, jednu vrlo dobru protiv Maglaja i utakmicu protiv Borca u kojoj smo potpuno podbacili. Ta utakmica nije realna slika omjera između nas i Borca, i pred nama je još puno rada da dostignemo željeni nivo forme. Nama je otišlo pet važnih igrača i ključ poraza je u tome što je Borac sada puno iskusniji, ali mi ćemo se spremiti do početka prvenstva i pokušati ugroziti svaku ekipu, pa tako i Borac".

Ovaj vikend slijedi jedan isto tako jak turnir u Trebinju gdje nastupaju isto tako jake momčadi?

T"ako je idemo u Trebinje gdje ćemo prvu utakmicu igrati protiv domaćina Leotara koji ima velike ambicije , te žele pokazati da neće biti samo prolaznici. Leotar se dosta pojačao i žele biti jedan stabilan klub u PL BiH.
Druge dvije ekipe na turniru su Metaloplastika iz Srbije i Lovćen iz Crne Gore, dvije vrlo jake ekipe i s jednom od njih igrat ćemo drugi dan turnira ovisno o rezultatima prvog dana".

Prije par dana bila je i Skupština RS BiH. Ima li nekih pomaka po tom pitanju?

"Mi smo ponovo stekli preduvjete da napravimo nešto pozitivno i tek sada kreće onaj dio gdje treba odraditi stvari i pripremiti se za početak natjecanja u ligama i kupu. Sve je zamišljeno tako da RS osnuje jednu udrugu koja će voditi lige, te drugu koja će voditi reprezentacije. Tako će biti sve dok se ne stvore svi uvjeti da Savez preuzme vođenje kako liga, tako i reprezentacija. Mi smo jednostavno bili dovedeni pred zid i moralo se reagirati i nadam se da će ovo profunkcionirati. Nadam se da će se u skoro vrijeme napraviti presjek u savezu, da će se utvrditi koji su stvarni dugovi kako bi započeo reprogram vraćanja istih".

Lani je ova dvorana često bila pretijesna za sve navijače. Ove godine ova mlada ekipa također treba potporu s tribina?

"Mi pozivamo naše navijače da nas i dalje prate i bodre kao i do sada. Puna dvorana nam je svakako veliki poticaj za dobre igre i rezultate. U Zrinjskom su mladi momci iz Mostara i okolice, a ovim putem pozivam i navijače iz Čapljine, Međugorja i Ljubuškog odakle imamo igrače da dođu podržati ovu mladost. Mi ne možemo reći da smo najkvalitetniji, ali možemo obećati da ćemo se najviše boriti i da ćemo u svakoj utakmici ostaviti zadnji atom snage na terenu. Iskreno vjerujemo da se nitko od protivnika u Mostaru neće naigrati u sezoni koja dolazi".

Uprava kluba je klupu HMRK Zrinsjki ove sezone povjerila domaćem kadru?

"Trener Zdravko Medić odradio je vrhunski posao u Zrinjskom u nekoliko prethodnih sezona. Mi mu tu skidamo kapu i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio. Mi smo zbog dobro poznatih razloga bili prisiljeni da pustimo i igrače i trenera. Proračun smo sveli na minimum, tako da se prilika otvorila za mene i Gorana Lovrića da preuzmemo ekipu i da damo sve od sebe da se ekipa što bolje pripremi, te se nadamo da će svi igrači s kojima raspolažemo biti bolji za godinu dana. Nadamo se da će i oni napraviti velike karijere kao igrači koji su nas napustili. Svi oni su otišli u bolje i organiziranije klubove koji igraju jača natjecanja, i ako nas naši igrači napuštaju želimo da im to bude jedan korak naprijed u karijerama. Mi smo prisiljeni da proizvedimo dobre igrače koji će ići dalje, a zauzvrat oni su najbolji promotori Zrinjskog i Mostara. Primjer toga su Marino Marić i braća Karačić, i nadam se da će njihovim stopama krenuti Vistorop, Šoljić i svi  ostali koji su nas napustili".

Igrači koje je proizveo Zrinjski su zaista sportske veličine, ali nakon svega i dan danas u Mostaru ostaje taj problem sportske dvorane?

"Ja ovim putem pozivam grad Mostar i apeliram na sve one koji mogu pomoći da se bar završe ove tri školske dvorane koje su započete u Cimu, Rodoču i Kruševu. Završetkom istih stekli bi se uvjeti za treniranje u njima, i tako bi bar rasteretili ovu dvoranu u kojoj igramo. Znamo kakvo je stanje s dvoranom kada dođe Božićni turnir, a u to vrijeme mi imamo najviše utakmica".

HERCEGOVINA.info