CO. Zagreb - Izviđač Mi Grupa 35:29

Obrvan je protiv slabijeg protivnika iskoristio priliku za odmor nekih igrača. Šego, Balić i Vukić nisu bili niti u zapisniku, ali zagrebačku rukometnu publiku obradovao je povratak na parket Manuela Štrleka, koji se napokon oporavio od ozljede. Susret je nakon izjednačenog prvog poluvremena prelomljen u nastavku, a završilo je s 35:29.

Nakon što su proteklog vikenda odradili susret Lige prvaka s Barcelonom, a u utorak dvoboj s Vardarom u sklopu regionalne SEHA lige, rukometaše Croatia osiguranje Zagreba već je u petak čekao novi domaći dvoboj u istom natjecanju. U sklopu osmog kola u Kutiju šibica stigao je Izviđač Mi grupa iz Ljubuškog.

Današnji protivnik Zagrebaša nije se baš proslavio u ovosezonskom regionalnom natjecanju. U sedam utakmica upisali su samo jednu pobjedu pa je ovo bila idealna prilika za trenera Obrvana da malo izrotira momčad, odmori nekoliko standardnih prvotimaca i isproba mlađe igrače koje ima u sastavu.

U zapisniku nije bilo niti Šege, Balića i Vukića, ali je zato sve ljubitelje rukometa obradovao povratak Manuela Štrleka na parket. Lijevo krilo CO Zagreba oporavilo se od ozljede te se našlo mjesta za njega čak i u početnom sastavu.

Od prve minute na parket su, osim Štrleka, izašli još i Pešić na vratima, kapetan Horvat na desnom krilu, vanjsku liniju držali su Kopljar i braća Valčić, dok je umjesto Marića mjesto na crti pronašao i mladi Ilija Brozović.

Susret je započeo vodstvom gostiju 0:2, a domaćin se budi tek početkom četvrte minute, kada Horvat postiže prvi gol CO Zagreba na utakmici. Prednost gostiju trajala je i u narednim minutama, u napadu su Zagrebaši previše griješili, u obrani su bili malo pospani pa je tek na isteku devete minute, pogotkom Jose Valčića rezultat na semaforu poravnat na 5:5.

Brozović je s crte u 11. minuti prvi put CO Zagreb doveo u vodstvo, a kada se mislilo da će domaći sastav u potpunosti okrenuti susret na svoju stranu, nastavljaju u sporijem ritmu te se ne uspijevaju odvojiti od svog protivnika. Štrlek je u 20 minuti zabio svoj prvi gol, nakon dugog vremena izbivanja s rukometnih terena, za novo vodstvo CO Zagreba, bilo je 11:10.

U posljednjih deset minuta gosti i dalje drže priključak, bušili su Zagrebove vratare s linije devet metara, pa je rezultat na odmoru bio 'visokih' 18:17 za domaće rukometaše. Kopljar i Josip Valčić bili su najučinkovitiji s četiri postignuta pogotka.

Nastavak utakmice puno bolje su otvorili Zagrebaši, Pešić je zaredao s tri obrane, a serijom 4:0 odlaze na 22:17. Drugo poluvrijeme u napadu je dobro koristio Gojun, u prvih 15 minuta zabio je i tri pogotka, ali prednost je stalno bila na tri, četiri pogotka za domaće.

U posljednjih deset minuta domaći sastav ipak radi osjetniju razliku, priliku na parketu dobili su još i Stepančić te mladi Ante Kaleb, a tri minute prije kraja bilo je čak i devet golova viška.

Dvoboj je završen s šest pogodaka prednosti, bilo je 35:29, a pred nama je reprezentativna pauza gdje će hrvatska izabrana vrsta u Srbiji na Kupu četiri nacije brusiti formu za nadolazeći Euro.

Marko Kopljar ponovno je bio najbolji strijelac kod CO Zagreba, zabio je osam pogodaka, uz koju potrošenu loptu previše. Josip Valčić dobro je iskoristio minutažu, bio je strijelac u sedam navrata, dok je Špiler dodao četiri. Pešić je imao sedam obrana, određenu malu minutažu dobio je i inače treći vratar Ivić, ali nije imao priliku ostaviti neki zapaženiji učinak. Goste su predvodili Ivan Miličević i Marko Matić sa šest postignutih golova.
CROATIA OSIGURANJE ZAGREB - IZVIĐAČ MI GRUPA 35:29 (18:17)

ZAGREB, Kutija šibica; Gledatelja: 400

Suci: Pandžić / Šatordžija

Croatia osiguranje Zagreb: Pešić (7 obrana) Ivić (2 obrane); Brozović 1, L. Šprem 3, Horvat 3, Matulić 2, Marić 1, Gal, Kopljar 8, Stepančić, T. Valčić 2, Gojun 3, Špiler 4, J. Valčić 7, Kaleb, Štrlek 1
Trener: Ivica Obrvan

Izviđač Mi grupa: B. Burić (8 obrana) Tolić (2 obrane) ;Miličević 6, Milas, Malinović 3, Zeljić 2, Grbavac, S. Burić 5, Matić 6, Kordić 1, Boras 1, Čuljak, Ilič 2, Džeba 1, Pavlak, Tomić 2
Trener: Zdenko Grbavac

Sedmerci: CO Zagreb: 3/3; Izviđač: 2/2

Isključenja: CO Zagreb: 8 min; Izviđač: 6 min

Damir Žbulj, Zvonka Keliš

Izvor:hrsport.net