Čini se da će Hercegovci preuzeti kompletnu reprezentaciju

Ipak, za 24-godišnjeg Međugorca čast je i da se našao među mogućim putnicima za EP, mada priznaje da se malo “ohladio” nakon što je ispao s prvotnog popisa.

- Sada sam na čekanju kući u Međugorju. Nadao sam se da ću sa suigračima odraditi prvi dio priprema pa sam se malo “ohladio” kada sam vidio da nisam među putnicima. Ne znam hoću li dobiti poziv za drugi dio priprema, vidjet ćemo, kazao je vratar Zagreb CO-a.

U prvaku Hrvatske već je godinu dana, dojmovi o klubu su odlični, ali ne i o hrvatskoj ligi.

- Trebalo mi je malo vremena da se snađem u vremenu i prostoru, ali ide mi sve bolje. Zagreb je odličan klub, dobro se radi, igrači su vrhunske kvalitete, imamo dobre stručnjake za trenere i iz dana u dan napredujem. Međutim, hrvatska liga nije baš sjajna. Zagreb nema konkurencije tako da svaku utakmicu i kući i u gostima pobjeđujemo s velikom razlikom. Zagreb je jednostavno puno ispred ostalih.

Šego se nada da će u nastavku sezone povećati minutažu na vratima.

- Što se tiče domaćeg prvenstva, redovito branim po jedno poluvrijeme, ali nedostaje mi malo jačih europskih utakmica. U prvom dijelu Lige prvaka stao sam na gol tek u posljednje dvije utakmice, ali nadam se da ću pomalo dobivati veću minutažu.

Nije se lako probiti pokraj odličnog Gordana Škofa.

- On je jedan od najboljih vratara Europe i od njega puno učim i napredujem.

Ipak, nadam se boljoj minutaži.

Prije dolaska u Zagreb Šego je bio na pragu odlaska u najbolju rukometnu ligu na svijetu – njemačku Bundesligu.

- Malo je nedostajalo da završim u Goppingenu. Gotovo sam sve dogovorio, ali u zadnji tren odlučio sam se za Zagreb. Tko zna, nakon Zagreba možda završim u Njemačkoj. Tamošnja liga stalno napreduje i trenutačno joj nema ravne.

I njegov nekadašnji suigrač u ljubuškom Izviđaču Mirko Alilović gotovo sigurno će nakon EP-a završiti u Bundesligi.

- Mislim da nema igrača koji ne bi volio igrati u Njemačkoj, tako ni ja nisam iznimka. Španjolsku ligu zahvatila je financijska kriza, čujem od nekih kolega da im klubovi duguju dosta novca, dok Njemačka liga financijski raste, a o atraktivnosti i popularnosti da ne govorimo.

Na širem Červarovom popisu našlo se pet Hercegovaca. Osim Šege, Červar računa na Mirka Alilovića, Željka Musu, Denisa Buntića i Marina Marića. Posebice impresionira Marićev brz napredak, koji je u rasponu od godinu dana iz druge lige FBiH iz mostarskog Zrinjskog došao do svjetskog juniorskog zlata i Zagreba.

- Marino se odlično uklopio u Zagreb i nije nemoguće da se nađe na konačnom popisu putnika za Europsko prvenstvo. Odlično napreduje, mlad je, perspektivan, jak! Čini se da ćemo na kraju mi Hercegovci preuzeti čitavu reprezentaciju, kroz smijeh je kazao Šego.

Piše: D. Lukić