Čapljinac Davorin Prskalo u Anconi

...gdje je prošle natjecateljske godine u dresu Casarana odigrao najbolju sezonu karijere, te osvojio titulu prvaka Italije i osvajača Superkupa.

" Potpisao sam do ljeta za momčad Ancone koja je trenutačno posljednja na ljestvici talijanske Elite lige, što ne znači puno za konačni poredak. Liga broji osam momčadi, od kojih kasnije prve četiri igraju doigravanje za prvaka, a posljednje četiri za ostanak. Ancona je dovela nekoliko dobrih pojačanja i trebala bi izboriti ostanak u ovom rangu ", konstatirao je Prskalo.

Ancona je ambiciozan novi prvoligaš, koji se ipak do sada nije najbolje snašao s obzirom da se nalazi na poziciji koja jedina vodi u niži rang. Lijevi vanjski iz čapljinske rukometne škole će se staviti na raspolaganje novoj momčadi od 10. siječnja kada počinju pripreme za drugi dio sezone.

Prvi dio tekuće natjecateljske godine Prskalo je proveo u zeničkom Čeliku, koji je u jedanaest utakmica osvojio sedam bodova i plasirao se na pretposljednje, jedanaesto, mjesto Premier lige BiH.

Prskalo je bio vodeći igrač momčadi, te u vrhu liste strijelaca kompletnog natjecanja. " Nismo ostvarili očekivani rezultat iako je ostanak Čelika u ligi još uvijek moguć uz adekvatna pojačanja. Momčad je to u stvaranju, mnogo se mijenjalo tijekom samog prvenstva, što nas je dosta poremetilo i utjecalo na sami rezultat " - izjavio je Davorin Prskalo.

čaportal.info