Burić: Ove sezone smo najbolji u BiH

Momčad bez adekvatne pomoći s klupe pala je u drugom poluvremenu SEHA utakmice protiv Brest Meškova iako su tijekom prvih 30 minuta stizali i do prednosti od šest pogodaka.

- Kada smo trebali odmoriti ključne igrače, nismo imali kvalitetnu širinu u rotaciji, krenuli smo praviti tehničke pogreške, a protivnik to kažnjavati kontranapadima. Bez obzira na to, mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da možemo biti zadovoljni jer Meškov je kvalitetna ekipa prepuna internacionalaca i priznatih igrača, komentar je pivota Senjamina Burića koji je u ovom susretu imao šut 7/7.

Prethodno su Skauti preko turske momčadi Maliye Milly Piyango u Ankari izborili osminu finala Challenge Cupa.

- Poraženi smo u uzvratu, ali nam prolaz dalje nikako nije bio upitan. Stalno smo bili u egalu i igrali koliko nam je trebalo. Konačnih minus 3 su oni napravili u posljednje dvije minute kada smo bili sigurni u prolaz. Na proljeće igramo s norveškim Drammenom, a mislim da nam Skandinavci odgovaraju. Trener Ilija Puljević je tamo dugo radio, dobro ih poznaje i sigurno je da imamo svoje šanse za prolaz dalje, smatra Burić.

Momčadi je ostala još jedna utakmica u ovoj godini, subotnje gostovanje Zagrebu. Njihovi rezultati su slični prošlosezonskim, međutim, u natjecanje sa SEHA ligašima nisu ni krenuli s nerealnim ambicijama.

- Kakvu imamo ekipu, takvi su nam i rezultati. Objektivno su to puno bogatiji klubovi koji su nama uvijek prilika za novo dokazivanje. Ne osvajamo previše bodova, ali možemo biti zadovoljni igrom koju pokazujemo. Nastupali smo poslije ozljede Dejana Malinovića stalno bez ljevorukog beka što je zaista veliki problem. Valjda na proljeće nećemo imati takvih problema, dodaje Burić.

A u drugom dijelu je ono za što se sve tri bh. momčadi kroz regionalno natjecanje pripremaju - Liga 6.
- Mislim da smo ove sezone najbolja momčad u BiH i da trebamo vratiti titulu prvaka u Ljubuški, zaključio je Senjamin Burić.

dnevni-list.ba