Buntić: "Nije u šoldima sve", vratit ću se u Izviđač

Razloge ne treba posebno napominjati, Denis Buntić, Mirko Alilović i Željko Musa su „ljubuška djeca“, Goran Čarapina je po majci Ljubušak i afirmirao se u Izviđaču kao i Marin Šego koji je rođen u susjednom Međugorju. Svi oni su ponos Izviđača i ljubuškog rukometa, a nastupaju za reprezentaciju Hrvatske koja je osvojila drugo mjesto.

Okrećemo se Švedskoj

- Da nam je neko prije prvenstva „ponudio“ srebro odmah bi ga uzeli, iako nam je teško nakon poraza u finalu. Kad se uzme u obzir da smo bili najmlađa reprezentacija na prvenstvu, onda je srebrna medalja veliki uspjeh. Trebamo samo nastaviti raditi dalje i ne treba se bojati budućnosti - rekao nam je Denis Buntić uoči polaska za Španiju.

• U reprezentaciju se počelo sumnjati nakon utakmice s Austrijom. Nakon toga uslijedila je najbolja partija na prvenstvu.

- Gledajte, ta Austrija nije neka lijeva reprezentacija, oni su bili domaćini, odigrali su neodlučno s bronzanim Islanđanima, pobijedili su Srbiju koja po meni s igračkim kadrom spada u sami vrh svjetskog rukometa, dobili su i Rusiju za koju ne možemo reći da je neozbiljna ekipa. Ne možeš uvijek igrati punom snagom, igrali smo koliko je trebalo da ih dobijemo i dobili smo.

• Većina kritičara smatra da se od Francuske izgubilo praktično potkraj prvog poluvremena. Slažete li se s tim?

- Lako je govoriti poslije utakmice kako je trebalo biti, ta minuta dekoncentracije, a ko zna kako bi kasnije bilo. Završilo je kako je završilo, to treba zaboraviti i okrenuti se Svjetskom prvenstvu slijedeće godine i raditi jer nam se i sada rad isplatio.

• Na EP u Austriji ste igrali najviše od kako ste u reprezentaciji, a ostat će upamćena Vaša partija protiv Danske. Jeste li zadovoljni igrama i minutažom?

- Ja sam uvijek zadovoljan, to je sport i ne možeš uvijek igrati dobro. Danas se istakne jedan, sutra drugi igrač, to je ekipni sport i ekipa uvijek „izbaci“ dva-tri pojedinca. Zadovoljan sam i minutažom, ja bih recimo volio da sam igrao više, ali prihvaćam ono što selektor odredi jer on snosi odgovornost i za uspjehe i za neuspjehe. Moje je da dobivenu minutažu najbolje iskoristim, a koliko ću dobiti o tom ne razmišljam.

U Ademaru do 2013.

• Vaš sugrađanin i klupski saigrač Mirko Alilović odmah je iz Austrije otputovao u Leon gdje će ostati do ljeta, a onda prelazi u Celje. Što je s Vama?

- Ja sam produžio ugovor do 2013. godine i sigurno ću do tada ostati u Ademar Leonu. Nadam se da će do tada Izviđač stvoriti jednu jaku ekipu koja će ponovo igrati Evropu, te da ću se uspjeti dogovoriti o mom povratku u matični klub. Sa Stanislavom Mucićem sam već nešto razgovarao, naši su odnosi uvijek bili korektni i nema razloga da ne budu i dalje. Kako kaže ona izreka „nije u šoldima sve“ i ja ću se vratiti u Izviđač i ovdje završiti karijeru. Osjećam se dužan prema klubu koji me stvorio i nije mi pravio nikakve probleme. Vidim da se ponovo slaže ekipa koja će sa mnom i još nekima opet puniti dvorane - rekao je Denis Buntić.

Uz porodicu

Cijelo vrijeme razgovora od Denisa se nije odvajala njegova kćerka Deni koja se poželjela tate, kao i on nje. U srijedu popodne Buntić je otputovao u Zagreb, a u Španiju je odletio u četvrtak ujutro. Za desetak dana pridružit će mu se supruga i kćer pa će mu, kako kaže, biti puno lakše. Zaželjeli smo mu puno uspjeha i što skoriji povratak u „staro jato“,
u Izviđač.

M. Kraljević