Bernard Mandarić: Za titulu je ostala samo teorija

bernard mandaric
... u Kaknju gdje su bez problema svladali domaćina sa 37:31. Kakanjci su jedan od već prežaljenih timova Premijer lige, odnosno klub koji će svoju sportsku priču od sljedeće godine graditi kroz Prvu ligu FBiH, pa je ovakav ishod bio sasvim očekivan.

- Kakanj je ekipa iz donjeg dijela ljestvice, oni su već na polusezoni ostali na domaćim igračima, ostatak će samo rutinski odigrati jer su već ispali iz lige. Ta utakmica je bila samo da se svi izrotiramo, tako da smo bez ikakvih problema dobili meč, osvrt je kapetana Plemića Bernarda Mandarića.

Nešto sasvim drukčije se očekuje u dvoboju koji je na programu u subotu (19 sati) jer je Zrinjski domaćin Izviđaču, momčadi kojoj vrijedi samo pobjeda u utrci za titulu prvaka BiH.

- Ovo nam je treća utakmica ove sezone, a dobili smo ih dva puta. Oni su mlada, kvalitetna ekipa tako da je to uvijek istinski derbi. Svaka utakmica je bila vrlo neizvjesna. Mislim da će i u sljedećoj presuditi par lopti, odnosno tko bude imao manje tehničkih grešaka, smatra Mandarić.

- Mi smo isto u jednom dobrom nizu kao i oni. Mislim da mi ove sezone igramo najbolji rukomet u BiH. To tablica ne prikazuje, ali stvarno iskreno mislim da igramo najbolje. Mladi smo, s potpuno domaćim kadrom, igramo moderan rukomet, iako i Izviđač stvarno igra dobar, brz rukomet. Međutim mi ćemo biti sigurno rasterećeniji. Njima je veći pritisak jer ako misle osvojiti prvenstvo, tu utakmicu moraju pobijediti, dodao je.

Upravo to bi trebalo susret učiniti i dosta zanimljivim. Pogotovo sama najava da Plemići zbog prestiža žele upisati i treći trijumf protiv Skauta ove sezone.

- Kad se malo analizira ljestvica mi imamo neke minimalne šanse. To je samo teorija, ali ipak mi čitavu sezonu treniramo da budemo u vrhu ljestvice i ne želimo sad ispustiti dobar plasman. Bodovno nismo u prilici da baš napadnemo sami vrh, ali cijelu godinu smo u vrhu i sad bi stvarno bila šteta da kiksamo neke utakmice i padnemo za jednu ili dvije pozicije, napominje srednji bek Zrinjskog.

Plemići su u kompletnom sastavu već zadnjih šest - sedam utakmica.

- Sad ulazimo u teži ritam, dva puta igramo sa Izviđačem, pa gostujemo u Visokom, nadam se da nas to neće koštati ozljeda. Do kraja imamo ambiciju odigrati sve utakmice što bolje možemo, dobiti koga god uspijemo, a pogotovo se plasirati na Final Four Kupa gdje je cilj braniti titulu osvajača Kupa, zaključio je Bernard Mandarić.

Skautima sigurnost nose samo sve 4 pobjede

U Izviđaču su svjesni koliko im znači utakmica u Mostaru. Samo sa svim pobjedama do kraja su sigurni u osvajanje titule prvaka BiH. Da bi došli u poziciju da odlučuju na svom terenu protiv Vogošće, moraju prvo pobijediti i Zrinjski.

- Držimo sve u svojim rukama, ali sad idemo u Mostar. Mi ćemo sigurno na toj utakmici zapeti s posebnim motivom, pa vidjet ćemo. Ja se nadam da ćemo uspjeti napraviti ono što smo uspjeli u Banjoj Luci, rekao je trener Izviđača, Silvio Ivandija.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]