Bernard Mandarić: Dobili smo sve tri ekipe kući, ne trebamo sumnjati u sebe

Bernard Mandarić
...momčadi u ovom natjecanju, domaćina Zrinjski, novog prvaka banjolučki Borac, te ljubuški Izviđač i Maglaj, piše dnevni-list.ba.

Koliko je važan domaći teren u rukometu najbolje je pokazala Liga 4 za prvaka gdje nitko nije osvojio nijedan gostujući bod pa je to svakako adut zbog kojeg ambicije Plemića sežu do najvišeg postolja.

- Odbrojavamo dane do starta, jedva čekamo kad će početi. Trenirali smo stvarno jako, imamo još dva treninga do subote, kazao je jučer kapetan momčadi Bernard Mandarić.

Poslije večerašnjeg treninga Plemići će u karantenu u Vilu Ivanković gdje će biti do utakmice u subotu. Ne ide sve po planu jer nisu kompletni...

- Darko Martinović nije dugo trenirao, pa se vratio, onda je opet obnovio ozljedu lista koji ga dugo muči, tako da ne znamo hoće li igrati. Osim toga neće biti ni Damira Džebe koji se ženi u subotu, pogodilo se tako. Ostatak momčadi je dobro trenirao, fizički se dobro osjećamo, ostaje psihički se spremiti i mirno ući u utakmicu. Moramo biti pametni i ne srljati.

Zrinjski je u Premijer ligi pobijedio Borac u Mostaru jesenas sa 25:24, dok su u gostima izgubili 27:23.

- Dobro smo odigrali i u Banjoj Luci, a dobili smo ih i pretprošle sezone u Kupu. Mislim da možemo igrati s njima, a sve protivnike koji igraju F4 smo dobili kod kuće. Nemamo se čega bojati, idemo odigrati najbolje što možemo, siguran je Mandarić.

Zrinjski ima veliki hendikep zbog činjenice da su već preko mjesec dana (od završetka regularnog dijela Premijer lige) bez natjecateljske utakmice.

- S druge strane Borac i Izviđač su u natjecateljskom ritmu i skupili su dosta umora. Šest utakmica u 20 dana nije mala stvar, ima sve i prednosti i mane, govori kapetan Plemića napominjući da je Zrinjski odigrao prijateljske sa Splitom i Izviđačem kako bi ostao u ritmu.

- Ne trebamo sumnjati u sebe, bit će pritisak na nama, ali kući smo, bit će puna dvorana, a zbog toga svi treniramo i igramo. Osmi igrač je veliki poticaj, istaknuo je Bernard Mandarić.

Samo da ne bude ozljeda u prvoj
Dvije utakmice u dva dana su zahtjevan posao i od dosta detalja će ovisiti prezentacija u eventualnom finalu.

- Samo da ne bude ozljeda u prvoj utakmici, imamo solidnu širinu. Malo jesmo hendikepirani zbog Džebe i Martinovića, ali nadomjestit ćemo mi to drugim igračima. Ipak u vanjskoj liniji imamo 6 bekova koji će se rotirati, 4 krila, 2 golmana, priča Mandarić.

Očekujemo Izviđač u finalu
Uz domaćina i organizatora Zrinjski titulu osvajača Kupa će juriti još novi prvak BiH, banjolučki Borac, Maglaj te ljubuški Izviđač koji će pokušati koliko toliko učiniti sezonu uspješnom poslije izgubljene titule prvaka.

- Mislim da će Izviđač biti u finalu, ali i Maglaj je solidna ekipa i ne treba ih tek tako otpisati. Odigrat će tu prvu utakmicu s punim elanom i željom, ali je ipak kvaliteta na Izviđačevoj strani. Naše utakmice s Izviđačem su uvijek bile zanimljive, dopadljive, s puno lijepih poteza, nadam se da ćemo se susresti u finalu.

POLUFINALE (subota)
Zrinjski - Borac 17.00
Izviđač - Maglaj 19.00

FINALE
Nedjelja 20.00