Beograd: Grupa srpskih navijača pokušala doći do Hrvata, na ulici se skandiralo "ustaške p...."

rukomet, Hrvatska, Srbija, navijački neredi
Grupa srpskih navijača zaletjela se prema dijelu gdje su smješteni Hrvati, no policija je brzo intervenirala i zaustavila ih.

Do kraja utakmice nije bilo većih izgreda, sve do nešto nakon 23 sata kada je nekoliko desetaka mlađih osoba blokiralo je Ulicu kralja Milana ,kod skupštine grada Beograda, izvještava portal lista "Danas".

Tu su formirali kolonu i krenuli prema trgu Slavija skandirajući pogrdne parole protiv Hrvata, izvikujući između ostalog: "ustaške p...ke"i "Ustaše, ustaše", orilo se "Srbija, Srbija".

Policija je zatvorila promet u tom dijelu Beograda, a jake policijske snage osiguravale su zgradu Predsjedništva Srbije.


Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da su u petak u Beogradu uhićene 23 osobe zbog kršenja javnog reda i mira,dok su neki uhićeni i zbog vrijeđanja policajaca.

On je rekao da prije i poslije polufinalne utakmice između hrvatskih i srpskih rukometaša nije bilo većih incidenata u Beogradu, kao niti u gradovima u Srbiji gdje se proslavlja pobjeda srpskih rukometaša.

Veljović je negdje iza 23 sata izjavio da srpska policija provodi plan osiguravanja hrvatskih navijača na putu prema graničnom prijelazu Batrovci,prema kojem su krenuli iz Arene negdje iza 23 sata.

Pobijeda srpske rprezentacije slavila se i u sjevernoj Kososkoj Mitrovici,u Banjaluci te u gradovima Republike Srpske.


S granice vraćeno 420 navijača

Prema službenim podacima hrvatske policije u Beograd je stiglo svega 11 vozila s hrvatskim navijačima koji su na graničnim prijelazima kazali da idu na utakmicu i dobili pratnju srpske policije.

S druge strane, ulazak nije dopušten organiziranim navijačkim skupinama pa je tako s granice vraćeno 420 navijača u osam autobusa i dva kombija, iako su mnogi od njih imali vaučere kao dokaze da su platili ulaznice koje su trebali preuzeti na blagajni beogradske Arene.

Izvor: slobodna dalmacija