Balić i društvo protiv visokog ruskog 'zida'

hrvatski rukometaši, hrvatski rukometaši, Ivano Balić, rukomet, Hrvatska zemlja

Hrvatska i Rusija po 13 puta će se susresti u povijesti. Naš subotnji suparnik je nešto uspješniji sa šest pobjeda, dok je hrvatska nacionalna vrsta upisala pet trijumfa (jedan remi). U ovaj dvoboj Červarovi izabranici ulaze u statusu favorita, barem po prikazanome u prva dva kola.

'Kauboji' su ostvarili maksimalan učinak i eventualnom pobjedom bi u drugi krug prenijeli četiri boda te si tako olakšali nastavak prvenstva. U slučaju poraza sve bi se zakompliciralo.

'Čeka nas tvrda utakmica kakva je bila prva s Norvežanima. Rusima smo posljednja šansa inače će u drugi krug krenuti bez bodova,' rekao je Červar te nastavio:

'Od svojih igrača zahtijevam poseban pristup. Moraju ići glavom tamo gdje nogu nikada ne bi stavili.

Što se zna o Rusima?

'Očekujem da zaigraju zonu 5-1, a taj istureni bit će Dibirov. Ne smijemo dopustiti da razviju brzu kontru opreko Kovaljeva i Dibirova. Filipov im je u napadu znatno opasniji od Ivanova, oslobađa prostor i stvara šanse Čipurinu na crti. Moramo biti jako oprezni,' završio je Červar.

A što kažu iz ruskog tabora?

'I jedni i drugi imaju svoje adute i sva tri znaka su moguća,' reklo je za Sportske Novosti legendarno rusko krilo u mirovini od reprezentacije, Eduard Kokšarov.

'Hrvatska ima Balića, Vorija, ali i odličnog vratara. No, danas će presuditi obrana, a u korist mojih je visok blok, a Hrvatska nema razarače koji ga mogu razbiti,' dodao je Kokšarov.

Inače, Hrvatska je i dalje oslabljena neigranjem vanjskih igrača Lackovića i Valčića.

tportal