Balić: Gadi mi se već ovaj sport

Ivano Balić, zagreb co, rukomet, pakleni, rukomet, Ivano Balić, Ivano Balić, Svjetsko prvenstvo, Ivano Balić, tomislav madžar, rukomet, Hrvatska, Slovenija, pakleni, rukomet, rukomet, rukomet Hrvatska, Europsko prvenstvo, Ivano Balić, Hrvatska, Slavko Goluža, Ivano Balić, otac, beba, Ivano Balić, rukomet, Ivano Balić, rukomet, Slavko Goluža, rukometni Mozzart, Ivano Balić, rukomet, karijera, Ivano Balić, prometna nesreća
Danska je Hrvatsku nadigrala, posebno u drugom poluvremenu, i pobijedila 34:29 u posljednjoj utakmici u skupini C. Danci u drugi krug prenose četiri, a Hrvatska samo jedan bod, piše index.hr.

Izbornik je objasnio kako su brzopleto izvedene akcije ponovo bile veliki problem, a Danci su kaznili svaku našu pogrešku. Ključni igrači, izuzev Vorija, Balić i Lacković u drugom su poluvremenu preselili na klupu:

"Balić nije dobro reagirao u dvije situacije i izvadio sam ga van. Lacković je šutnuo dvije-tri lopte i što sam trebao? Još ga čekati?!", jasan je bio Goluža.

HRS najavio žalbu na suđenje: Ne znamo kakve interese imaju, ali definirat ćemo svaku pogrešku koju su napravili na našu štetu

"Igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu i time možemo biti zadovoljni. U drugom poluvremenu smo izgubili utakmicu već na početku, jer s igračem više nismo zabili, mislim, tri napada. Drugo, nismo imali nikakvu potporu golmana", rekao je Goluža koji se onda osvrnuo na suđenje:

"Moram ovo javno reći, više ne mogu šutjeti... Ovakvo suđenje ne priliči hrvatskoj reprezentaciji. Svaki put kad smo se približili Dancima, oni su imali potporu sudaca. Jako sam ljut. Imali su veliki vjetar u leđa".

"Savez će uložiti službeni prigovor na suđenje francuskog sudačkog para. Cijenimo njihovo sudačko znanje, ali večeras su prekršili etiku svog posla pred čelnicima svjetske i europske federacije. Ne znamo kakve interese imaju, ali definirat ćemo svaku pogrešku koju su napravili na našu štetu", najavio je glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar.

Balić: Gadi mi se već ovaj sport

"Nema smisla igrati rukomet ako u isto vrijeme dva čovjeka uništavaju igru. Bilo je najmanje šest očitih pogrešaka sudaca samo u prvom poluvremenu", rekao je Balić danskim novinarima.

Balić je, unatoč zamjerkama na suđenje, priznao kako Hrvatska večeras nije igrala kako treba: "Obrana nije funkcionirala, a vratari su jedva nešto obranili. Prošli bismo mnogo bolje da su golmani imali svoj dan".

"Gadi mi se već cijeli ovaj sport. Suci su malo po malo odveli Dansku na šest razlike, a to nije prvi put. To traje od 2003., otkada je ova generacija zajedno. Naravno, kriva je i naša obrana, a vratara ne možemo kriviti ako mi izgubimo koju loptu. Njihove vanjske igrače je večeras išlo, a naše golmane nije. Ima dana kada uđe svaki šut, a ima dana kada ne ulazi ništa. Nama je bio baš takav dan", dodao je razočarani Balić i rekao da se ne ljuti što ga je izbornik izvadio iz igre:

"Napravio sam dvije velike pogreške početkom drugog poluvremena i izašao van. Duvnjak je ušao i odigrao korektno. Ne bi bilo razlike ni da sam ušao pred kraj".

Vuković: Obrana se borila, ali Dancima je sve ulazilo u gol

Drago Vuković čestitao je protivniku za zasluženoj pobjedi, ali je žalio zbog prvog poraza na turniru.

"Naša obrana se dobro borila, ali je Dancima sve ulazilo u gol. Moramo pobijediti u sljedeće tri utakmice, nemamo izbora ako želimo nešto postići", kaže Vuković.

Vedran Zrnić zabio je osam pogodaka, a nakon utakmice je priznao kako su Danci bili bolji: "Ubili su nas u drugom dijelu, ali borili smo se do samog kraja. Nećemo odustati ni u drugom krugu".

"Slabo smo pokrivali njihove vanjske igrače i obrana nam je igrala loše. Uspjeli smo zaustavljati kontre, ali su našli drugi način da nas razbiju", dodao je Zrnić.

"Ne mogu vjerovati da su moguće ovakve večeri. Tužan sam i razočaran", rekao je Šego, koji je večeras uz Alilovića, prema viđenju mnogih, bio najslabija karika momčadi.

Blaženko Lacković je, kao i Balić, povučen s parketa u drugom poluvremenu, a nakon utakmice je rekao:

"Željeli smo pobjedu i ostavili srce na terenu. S tri pobjede još imamo šanse doći do polufinala. Moramo biti pozitivni".