Andrea Prusina: Zrinjski će se vratiti u vrh kamo i pripada

Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski, Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski, Andrea Prusina, Mirko Alilović

O kakvoj se igračici radi bilo je jasno već na prvoj utakmici za Zrinsjki protiv Ilidže kada je Andrea postigla čak 18 pogodaka. Uslijedilo je gostovanje kod njenog bivšeg kluba, a i u toj utakmici Andrea je bila igračica utakmice, a nastavak je uslijedio utakmicom protiv Jedinstva u kojoj je postigla 14. pogodaka.

Evo što o svemu kaže Andrea za naš portal.

Kada si se počela baviti rukometom?

Rukometom sam se počela bavit vrlo rano, točnije kao djevojčica od devet godine.

Za koga si sve nastupla i koliko imaš nastupa u seniorskoj konkurenciji?

Nastupala sam samo za svoj matični klub Ljubuški. Tu sam od 15-te godine počela nastupati u seniorskoj ekipi, a ne znam točno koliki je to  broj nastupa.
 Koji su razlozi tvoga dolaska u Zrinjski?

Moj dolazak u Zrinjski najprije je vezan za fakultet jer studiram u Mostaru.    Ovo je promjena koja mi puno znači, i mislim da bi ova promjena mog dolaska u Zrinjski trebala pozitivnno dijelovat na mene.

 Što misliš o današnjoj ekipi Zrinjskog, koliko ona može u domaćem prvenstvu?

Mislim da današnja ekipa Zrinjskog u ovom sastavu može postići puno bolje rezultate i uspjehe u odnosu na prvi dio sezone. To ćemo svakako dokazati i na parketu.

 Sa kime se najviše družiš od suigračica i kako se uopće osjećaš u Mostaru?

U Mostaru sam provela prve godine fakulteta,  poznavala sam dosta sadašnjih  suigračica i prije svog dolaska u Zrinsjki.  Dobro sam se  uklopila, a najviše se družim sa Lejlom.

Kakva je kvaliteta domaćeg rukometa i da li naši klubovi mogu igrati međunarodna takmičenja koja su najavljena?

Domaći rukomet i liga dosta su slabiji u odnosu na predhodne godine. Trenutno je  banjaluči Borac daleko najjača ekipa na našim prostorima koja jedina  igra regionalnu rukometnu ligu. Nadam se da će se i Zrinjski uspjeti plasirati u tu ligi i napraviti jedan pozitivan iskorak.
Da li si dobijala reprezentativne pozive i nastupala za reprezentaciju.

Pozive redovito dobijam i nastupam za reprezentaciju BiH.

 Evo otkako si došla u tri utakmice si bila najbolja u Zrinjskom, da li možemo očekivati nastavak serije?

Ja ću se truditi da sve dam od sebe da postignemo još bolje rezultate, i naravno da da se Zrinjski vrati u vrh lige kamo realno i pripada.

 Kakvi su ti planovi za budućnost što se tiče karijere?

Sada sam igračica HŽRK Zrinsjki i trenutno me interisira samo igra za moj novi klub. Nadam se da će mojim dolaskom Zrinjski uz ambicioznu Upravu kakvu imamo vratiti titulu šampiona u Mostar.

Poruka za kraj navijačima kojih je za sada ipak premalo u dvorani sa obzirom na igre kakve pružate.

Bilo bi mi drago kao i svim igračicama da je dvorana punija kada igramo. Naša je želja da se to i ostvari, te da nam navijači pomognu u daljem natjecanju, a mi ih svakako nećemo iznevjeriti.

hercegovina.info