Andrea Prusina: Živjele smo za uspjeh Zrinjskog zbog prijatelja kluba

Andrea Prusina, HŽRK Zrinjski
...tvrdi da je najbolji trener s kojim je radila i da joj je najviše pomogao u razvoju. Bio joj je trener u Ljubuškom i Zrinjskom. Andrea Prusina je u Zelinu došla iz Zagreba (Lokomotiva), gdje je premalo igrala da bi pokazala svoju vrijednost.

„Lokomotiva je za mene bila novi svijet, ali i veliki izazov. Trenirala sam i strpljivo čekala priliku. No, trenirati dva puta na dan, a ne igrati i nije baš ugodno. Shvatila sam da nisam u kombinacijama trenera Nenada Šoštarića,a onda je stigla ponuda iz Zeline. Sportska direktorica Klaudija Bubalo ponudila mi je prijelaz u Zelinu do kraja sezone, jer Zelini treba lijevo krilo. Odmah sam se pridružila novim suigračicama na pripremama u Prelogu, gdje sam bila dobro primljena. Sretna sam da ću opet igrati“, rekla je Andrea za Sportske novosti.

U BiH nisi zaboravljena bila si u izboru za najbolju sportašicu u 2013?

Zahvalna sam ljudima iz žirija, bila sam uz bok Larisi Ćerić i Žani Novaković. Sama pojava na proglašenju bila mi je satisfakcija za uloženi trud u sportu. To je i priznanje Zrinjskom, s kojim sam bila prvak BiH, a ostvarile smo i najveći uspjeh ženskog rukometa u BiH – četvrtfinale Challenge Kupa. Dio sam te trofejne ekipe, a i druge cure, te naša trenerica Ana Papak zaslužile su to priznanje.

Proglašena si 4. put za najbolju sportašicu Ljubuškog?

To mi je posebno drago priznanje, kad te cijene u rodnom gradu. To je nešto što te dira u srce. Otišla sam iz Ljubuškog zbog želje za afirmacijom, no sugrađani me i dalje prate. Drago mi je da sam izabrana s Mirkom Alilovićem, koji prošle godine nije mogao doći zbog obveza. Nadam se da ćemo se ovoga puta sresti. Ljubuški je grad rukometa i logično je da su u tom sportu najbolji. Drago mi je da se rukomet u Ljubuškom, nakon male krize, opet s mladim curama i dečkima vraća na staze uspjeha.

Pratiš li bivše suigračice u Zrinjskom?

U Zrinjskom sam provela dvije i pol sjajne godine. Nismo imali uvjeta za rad, samo puno obećanja. Trenerica Ana Papak i mi igračice bile smo prava klapa. Igrale smo iz inata, unatoč svim nedaćama, živjele smo za taj uspjeh zbog prijatelja kluba, koji su uvijek bili uz nas. Žao mi je što u Mostaru nemaju dovoljno sluha za sport. Da je bilo malo pažnje, a uvjerena sam da smo ostale sve na okupu da bi smo mogle otići korak više u Europi. Stalno sam u kontaktu s bivšim suigračicama, želim im da obrane naslov prvakinja BiH“, istaknula je Andrea Prusina koju će sada konačno upoznati i ljubitelji rukometa u Hrvatskoj.