Andrea Prusina: Svi nas se pribojavaju

Andrea igra na poziciji lijevog krila. Članica je reprezentacije BiH i najbolji strijelac domaćeg prvenstva.

''Dijete sam Ljubuškog u kojem sam prije 13 godina započela svoju karijeru. Pred drugi dio sezone odlučila sam se za Zrinjski, a jedan od razloga zbog kojih sam izabrala dolazak u ovaj grad jest i fakultet. Studiram u Mostaru i to je utjecalo na ovakvu odluku.''

U dresu Ljubuškog ova 24-godišnja igračica već je bila prvakinja, a njezinim dolaskom i uz još nekoliko pojačanja Zrinjski želi nakon nekoliko godina vratiti trofej u svoje vitrine. Titula će ove sezone najvjerojatnije pripasti djevojkama iz banjalučkog Borca, ali u Mostaru za iduću sezonu pripremaju pohod na sami vrh.

''Previše utakmica je Zrinjski izgubio u prvom dijelu, ali u drugom dijelu upisali smo pet pobjeda u isto toliko nastupa. Trebamo samo ovako nastaviti. Ekipa Borca je uigranija, one su dugo na okupu, ali mi ćemo ih pokušati iznenaditi već u uzvratu Kupa. Idemo u Banja Luku i mislim kako možemo nadoknaditi dva pogotka zaostatka iz prve utakmice'', poručuje jedna od glavnih uzdanica u sastavu trenera Krunoslava Špeca.

U Borcu nastupa Maja Prusina. Maja i Andrea su rodice, a pored utakmice Kupa BiH naći će se i u posljednjem prvenstvenom kolu.

Andrea redovno zabija dvoznamenkasti broj pogodaka. Prije nekoliko dana u Goraždu je postigla čak 20 komada. Susret je završio 37:19 za Zrinjski. Zabila je više golova nego protivnička ekipa.

''Za moje golove zaslužne su i moje suigračice. Dosta zabijam iz kontranapada, a uz to izvodim i sedmerce.''

Nastavi li igrati u ovom ritmu Andreu će Zrinjski teško zadržati.

''O odlasku trenutno ne razmišljam. Želim ostvariti što bolje rezultate u Zrinjskom. Klub ima i europske ambicije, zadovoljna sam u Mostaru i nadam se da ćemo na što je moguće bolji način privesti kraju ovu sezonu.''

izvor: radio Dobre vibracije