Ana Papak: Znala sam da možemo postići dobar rezultat

HŽRK Zrinjski je kao jesenji prvak, Plemkinje će prezimjeti u Europi i nesumnjivo  su nauspješniji sportski kolektiv u Mostaru i županiji, a evo što je o svemu pomalo za naš portal rekla trenerica Zrinjskog Ana Papak.

Kao prvo da li si zadovoljna svojom prvom polusezonom na klupi Zrinjskog?

Rezultatski mogu reći da sam zadovoljna, jer smo ostvarili od 11 utakmica 10 pobjeda i samo onaj jedan poraz na početku prvenstva protiv Krivaje. Međutim,uvijek se može bolje, i smatram da će djevojke svoj maksimum prikazati tek u drugom dijelu prvenstva.

Kada si preuzimala klub da li si mogla sanjati da ćete postići ovakav rezultat?

Prošle godine sam bila dio ekipe kao igrač, i mali korak nam je nedostajao da osvojimo i kup i prvenstvo, tako da kada sam preuzimala klub bila sam svjesna kvalitete djevojaka i znala sam da možemo postići dobar rezultat.

Da li je lakše biti igračica ili trenerica Zrinjskog?

Puno lakše mi je bilo igrati, ipak je to već bila rutina i nešto na što sam bila navikla svaki dan već godinama. Trenerski posao je puno složeniji i kompliciraniji. Kao igrač dođeš na trening, odradiš šta ti se kaže i kad završi kući, dok trener mora razmišljati prije, za vrijeme i poslije treninga i utakmica o svim mogućim detaljima vezano za ekipu. Ja bih rekla da treba živjeti taj posao.

Klupu si preuzela od svog oca i nije nikakva floskula kada kažemo da je učenica nadvisila učitelja. Što otac kaže za ovaj uspjeh?

Pa ne bih ja rekla da je učenica nadvisila učitelja, ipak je on sa Zrinjskim osvojio dvije titule prije nekoliko godina, tako da ja još imam puno za učiti i osvojiti. On je presretan radi naših uspjeha i svaku novu utakmicu sa nestrpljenjem iščekuje.

Koja utakmica ti je bila najteža u ovoj trenerskoj polusezoni?

Utakmica protiv Krivaje mi je bila najteža, jer sam doživjela veliko razočaranje da nisam dosta vremena mogla doći sebi a i zbog toga što je bila prva službena utakmica u mom životu kao trener.

Trebaju li klubu pojačanja za nastavak sezone?

Smatram da imamo dosta kvalitetnu ekipu, priključile su nam se Jelena Kekić i Ana Pažin,i sa njima smo kompletirale i pojačale redove za drugi dio sezone.

Mogu li navijači očekivati titulu prvaka na kraju sezone?

Dosta stvari se treba poklopiti da postaneš prvak države, nije bitna samo kvaliteta ekipe koju mi srećom imamo. Evo nedavno smo primljeni kod premijera Lasića, obećao nam je snositi troškove natjecanja u drugom dijelu prvenstva, tako da nam je sada pao jedan teški kamen sa srca. Još samo da nas ozljede zaobiđu i posluži sreća i nadam se da ćemo skupa sa našim navijačima slaviti titulu prvaka države.

Evo za kraj poruka našim čitateljima i navijačima Zrinjskog?

Iskoristila bih priliku da svim čitateljima portala, kao i ljubiteljima i navijačima Zrinjskog poželim sretan i blagoslovljen Božić i sve najbolje u Novoj 2013. godini i da nas vjerno prate kao i do sada,u nastojanju da titulu vratimo tamo gdje joj je i mjesto u Mostar!

hercegovina.info