Ana Papak trenerica HŽRK Zrinjski: Još nisam načisto s trenerskim poslom

...u sjeni banjolučkog Borca, pa i prijedorske Mire, a nikako ne na to da bi rukometašice mostarskog Zrinjskog na kraju prvog dijela natjecanja mogle postati ponos svog grada kao jesenske prvakinje BiH i sudionice osmine finala Challenge Cupa.

Ipak poslije poraza u Zavidovićima Plemkinje su zaredale s deset pobjeda u prvenstvu te po jednim trijumfom i remijem u Challenge Cupu, odnosno neporažene su za posljednjih dva i pol mjeseca. Uz to su poslije niza godina nepobjedivosti Borca u Boriku nanijele prvi poraz Banjolučankama.
- Smatram da bismo pobijedile i Krivaju da smo na vrijeme krenule u pripreme te da je stanje u klubu bilo nešto drukčije, kaže trenerica Ana Papak.
Za teoretsko osiguranje jesenske titule trebala im je pobjeda protiv Katarine (36:18).

- Ti dueli gradskih rivala više nisu kao prije. Jednostavno sada je sve osim naše velike pobjede iznenađenje. Nastojala sam dati priliku svim igračicama kako bi imale udio u ovom uspjehu i parket napustile zadovoljne, prokomentirala je Papak.
Trenerica je poslije okončane igračke karijere ljetos neočekivano preuzela Zrinjski od svog oca Zvonka i napravila izvrstan posao.
- Zadovoljna sam uspjehom, ali bez obzira na to, nisam još načisto s tim hoću li se i dalje baviti trenerskim poslom. Dovest ćemo do kraja ovu sezonu pa ćemo vidjeti kako dalje, govori Papak.

U ocu, kao iskusnom rukometnom stručnjaku, imala je potporu u svom radu.
- Njegovi su temelji u ovoj ekipi na osnovi rada iz prošle sezone. Kroz čitav život me savjetovao pa sam tako pomoć kroz savjete imala i tijekom ove jeseni. Međutim, on iz Splita nije mogao pripremiti ekipu, dodaje Ana.
Ekipa će nastaviti s radom do 21. prosinca poslije čega slijedi stanka do 3. siječnja sljedeće godine.
- Nastojat ćemo se pripremiti što bolje za nastavak natjecanja u prvenstvu i Europi gdje imamo sljedeću utakmicu već 2. veljače. Dobro je što je Mira još jednom kiksala jer sada nemamo toliki pritisak. Vjerojatno nam na proljeće kao jedini konkurent za titulu ostaje Borac, zaključila je Ana Papak.

Dnevni list