Ana Nikić: Smatram da sam opravdala ukazano povjerenje

ana nikić
... igra utakmicu za 4. naslov prvaka države i nastavak niza neporaženosti koji je star 3 godine, 5 mjeseci i 13 dana.

Osim što su osvojile novi naslov, Gruđanke su na čelu s trenericom Zlatom Zubac i predsjednikom Zoran Trlinom među najzaslužnijima što je konačno formirana reprezentacija BiH, i to U18 koja će iznjedriti seniorke u skoroj budućnosti. Trenerica reprezentacije je Kornelija Rajković Leko, a u njoj će igrati i Gruđanke Anđela Boras i Ana Nikić.

Ana se, iako mlada, sjajno snalazi među seniorkama HŽRK Grude. Tek će u lipnju ove godine biti punoljetna, a već sada dokazuje da će joj se uskoro moći povjeriti ključna uloga na terenu.

Za portal Grude.com Ana je govorila o pozivu za reprezentaciju, kao i o trenutnoj formi.

- Drago mi je što sam pozvana u reprezentaciju BiH i nadam se da ću se pokazati u dobrom svjetlu, kako u reprezentaciji tako i u svom klubu. Što se trenutne forme tiče, svojim posljednjim utakmicama sam jako zadovoljna. Trudila sam se i smatram da sam opravdala ukazano povjerenje trenerice Zlate Zubac - govori za Grude.com Ana.

S obzirom na šampionske godine i novi naslov prvaka, Ana ističe da je realno očekivati uskoro i europski iskorak.

- Jako smo dobra ekipa, a situacija u klubu je odlična. Sve igračice se dobro slažemo, a predsjednik Zoran Trlin brine se da nam ništa ne nedostaje. Atmosfera je obiteljska i to je ono što istinski raduje - govori nam Ana.

Prije nekoliko dana upoznala je i Ivana Balića. Na pitanje je li joj on jedan od sportskih uzora, spremno odgovara:

- Naravno da je. A kome Ivano Balić ne bi bio uzor u rukometu!?

Za kraj, spominje i osobu koja je najzaslužnija što se ona ovako posvetila rukometu, ali i što se njezin brat Toni posvetio nogometu. Toni igra za Široki Brijeg, a trenutno je na posudbi u talijanskom drugoligašu Virtus Entelli.

- Mene i mog brata Tonija u sport je usmjerio tata Davor koji nas uvijek bodri i savjetuje, te prati kroz treninge i utakmicu, a i sam je veliki zaljubljenik u sport - zaključuje Ana, za koji dan, vjerujemo prvakinja BiH sa svojim Hrvatskim ženskim rukometnim klubom Grude, prvakom u sezoni 2017./2018.

Grude.com