ALL STAR TEAM Karačić u momčadi prvenstva, Duvnjak MVP

All Star Team rukomet
Luka Stanzl / Pixell / Ilustracija Hercegovina.info

Navijači su tijekom prvenstva putem aplikacije birali ALL STAR TEAM Europskog rukometnog prvenstva. EHF je danas objavio sedam najboljih te najboljeg defanzivca i igrača turnira.

U elitnom društvu su se našla čak dva Hrvata - Igor Karačić kao najbolji srednji bek te Domagoj Duvnjak kao MVP prvenstva.

"Hrvatski kapetan vukao je svoju ekipu do njenog prvog finala Eura od 2010. godine. Odigrao je nekoliko herojskih partija tijekom turnira. As njemačkog THW Kiela zaslužan je za ulazak Hrvatske u finale Eura nakon što je u polufinalu protiv Norveške postigao osam golova i realizirao odlučujući sedmerac za produžetke", napisao je EHF.

https://twitter.com/EHFEURO/status/1221388350784987136

"Duvnjak je srce i lider Červarove ekipe. Svojim pristupom, igrom i odnosom prema svemu inspirira i pravi je primjer svojim suigračima na terenu. Duvnjak je odigrao najveću ulogu u hrvatskom uspjehu na ovom Euru", stoji u priopćenju EHF-a.

Hendrik Pekeler proglašen je najboljim defanzivnim igračem, Perez de Vargas najboljim vratarem, Joendal je najbolje lijevo krilo, Sagosen najbolji lijevi bek, Maqueda desni bek, Janc najbolje desno krilo, dok je najbolji pivot Banhidi.