Alilović: Utakmica sa Srbima bit će posebna

Izbornik Slavko Goluža sigurno će se igrati skrivača, jer su nam Korejci mogući suparnici u drugom krugu svjetskog prvenstva, ali je isto tako sigurno da će na vratima biti Mirko Alilović.

- Drago mi je što sam u paru s Marinom Šegom. On mi je bio cimer na EP-u u Austriji, a zajedno smo branili i u Ljubuškom. S nama je tu još i Ivan Pešić, pa mogu slobodno reći da u prosjeku Hrvatska ima najmlađe vratare - istaknuo je Alilović.

Skupina na SP-u naizgled nije teška.

- Tako je samo na papiru. Svi će biti opasni na svoj način. Dobro, izuzev Australije. Znam da je prva utakmica bitna, ali ona sa Srbijom bit će nešto posebno. S obzirom na to da u Švedskoj živi jako puno Hrvata i Srba, već sada vidim punu dvoranu, na jednoj strani tribine naši navijači, a na drugoj njihovi. Rukometaši Srbije imaju iznimno jaku vanjsku liniju i nadam se da će naša obrana u toj utakmici igrati najbolje što može - napomenuo je Alilović.

Tko je favorit prvenstva?

- Ništa se nije promijenilo u odnosu na posljednjih nekoliko godina. Uz nas, to su Francuska, Danska, Poljska i Španjolska.

A Njemačka?

- Bojim se da nije. Ne smijemo zaboraviti ni domaćina Švedsku - rekao je Alilović.

Prvi put ste bez Line Červara?

- S obzirom na to da je Goluža svih ovih godina bio prisutan, prvo kao igrač a potom kao pomoćni trener, ništa se bitnije nije promijenilo u načinu treninga - naglasio je Alilović.

 


Ove je sezone španjolski Ademar zamijenio slovenskim Celjem.

- Slovenska je liga slabija, ali je zanimanje za rukomet puno veće. Primjerice, u Almeriji smo znali igrati pred pedesetak gledatelja, a u Sloveniji su na svakom gostovanju pune dvorane. Primijetio sam da su u Sloveniji svi protiv Celja. I to ne samo na rukometnom terenu - rekao je Alilović.

Dvorane u Sloveniji su uvijek pune, zato jer su većinom male.

- Istina je, zato što svako malo veće mjesto ima prvoligaša i igra se uglavnom u školskim dvoranama - zaključio je Alilović.

Damir Mrvec | sportal.hr