Alilović: Svugdje me cijene, ali ne i u Hrvatskoj

Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Mirko Alilović, hrvatski rukometaši, Denis Buntić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, pljačka, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Mirko Alilović, Slavko Goluža, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, pakleni, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, Mirko Alilović, rukomet, Europsko prvenstvo, Hrvatska, rukomet, Makedonija, katar, Mirko Alilović, rukomet, Hrvatska, rukomet, željko babić, Mirko Alilović, Mirko Alilović, lino červar, Mirko Alilović
Nekoliko dana ranije je Mirkova supruga objavila da su im huligani, nezadovoljni njegovim nastupima, porazbijali prozore na vikendici na Rabu.

"Svugdje me cijene više nego u Hrvatskoj. I u Mađarskoj, Njemačkoj, Francuskoj... To je u jednu ruku i žalosno, ali ja sam čist pred sobom. Kad sam bio na terenu, uvijek sam davao 100 posto za Hrvatsku i mogu ponosno i uzdignute glave biti izvan svega toga. Ambicija glede reprezentacije više uopće nemam, jedanaest godina sam bio tu, a u međuvremenu mi se proširila obitelj i potrebniji sam njima nego da slobodno vrijeme trošim na stvari koje mi donose više zla nego dobrog", rekao je Alilović za Sportsport.ba.

Često je bio na udaru javnosti i navijača.

"U Poljskoj su me na turniru proglasili najgorim golmanom u Europi, iako sam imao sezonu iz snova iza sebe. Javnost kritizira i kad je dobro, a gdje neće kad je loše. Najgore je kada vas kritiziraju oni koji rukomet prate 15 dana u godini. Sve to dovede do situacije da se sam pitam da li vrijedim ili ne, ono što radim 15 godina u inozemstvu svugdje cijene, osim u mojoj domovini. Još sam imao i tu situaciju s razbijenim staklima na kući punice, meni to ne treba u životu i zbog svega toga sam se odlučio povući. Nije to bilo fer, korektno prema meni. Ali sve u svemu, nosim lijepe uspomene. Nekad je bilo bolje, nekad lošije, međutim, uvijek sam davao sve što sam mogao."

Hrvatska je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu osvojila šesto mjesto.


"Moja generacija, kada je bila druga ili treća, to se gledalo kao katastrofa, kao da smo deseti... Sada je Hrvatska završila na šestom mjestu i to je okej... Ne znam kako bi ocijenio ovaj rezultat, više nisam u reprezentaciji, ne znam kakva je situacija unutar momčadi. Bez obzira na to, mislim da je ova Hrvatska kvalitetom u vrhu i da je sada nedostajalo i sreće, posebno s ozljedama jer jedan Cindrić koji je odličan, zbog problema s aduktorom nije bio ni na 50 posto svojih mogućnosti. Treba sjesti, razmisliti i vidjeti što se misli dalje. Da li ostati na starim igračima ili izvršiti smjenu generacija, krenuti s mlađima."