Alilović se danas oprašta od reprezentacije? 'Dosta mi je!'

Alilović se danas oprašta od reprezentacije? 'Dosta mi je!'
Tužan je, na trenutke i sjetan, ne može to sakriti koliko god pokušavao pronaći unutarnji mir.

- Imao sam i težih trenutaka u karijeri, i u reprezentaciji i u klubu, ali muči me i boli što ne pomažem Hrvatskoj onoliko koliko pomažem Veszprému. Ne mogu objasniti što mi se događa, možda je to nekakva blokada, pritisak koji namećem sam sebi, što li već, ali očito je da ne ide onako kako bih ja želio, onako kako sam navikao - kaže Alilović nakon poraza u polufinalu i prospavane noći.

Ili ipak neprospavane?

- Ma preživio sam i tu noć. Uostalom, preživljavam od početka prvenstva, nakon svake utakmice, nakon svakog poluvremena nešto se u meni događa. Znam da nisam zaboravio braniti u tri ili četiri utakmice, ali jasno mi je da kod nas netko mora biti kriv za sve. Tu sam već deset godina, a u zadnje vrijeme, s razlogom ili ne, ja sam dežurni krivac za sve. Već sam navikao na to - rekao je Alilović, koji je na pitanje razmišlja li o oproštaju od reprezentacije odgovorio čak četiri puta:

- Da! Da, da, da...

Nešto se u meni lomi

Odluka nije definitivna, ali na licu mu se može pročitati da je vrlo blizu da prelomi i ode.

- Mislim da je normalno nakon svega razmišljati o tome. Bilo je loše i lani u Kataru, ali već dugo se događaju neke stvari koje mi se ne sviđaju. Glupo mi je, zapravo totalno glupo, da se nakon jedne ili dvije utakmice postavlja pitanje znam li braniti ili ne. Već deset godina sam u vrhunskom rukometu, karijera mi progresivno napreduje, dio sam jednog velikoga kluba kao što je Veszprem i mislim da tamo nisam zalutao ili završio slučajno. Uostalom, svojim radom, disciplinom i igrama zaslužio sam još dvije godine ugovora, a to nešto govori. Ali, ponavljam, boli me što u reprezentaciji ne ide onako kao bih ja to želio. Ne ide pa ne ide - kazao je Mirko i dodao:

- Najgore mi je zbog obitelji, oni to proživljavaju puno teže nego ja...

Njegova želja ni u jednom trenutku nije bila upitna, to nikad nije ni bilo sporno, ali Aliloviću je očito dosta prozivanja, kritiziranja, ali i stalnih borbi sa samim sobom.
Sretan zbog Stivija

- Uvijek mi je čast odazvati se na poziv za reprezentaciju, časno se odazivam i svim srcem branim za Hrvatsku. U svakoj sam utakmici dao sve od sebe, a druga je stvar ide li ili ne ide. I kad je Stivi bio na golu, slavio sam kao da sam ja u igri. To je Hrvatska, to je reprezentacija, svi mi smo ovdje da se borimo za domovinu. Čist sam pred sobom i mogu se pogledati u ogledalo. Na pripremama sam radio, odricao sam se, slobodno vrijeme koje sam dobio od kluba iskoristio sam da budem ovdje, da pomognem reprezentaciji. Dao sam sve od sebe, ali ponekad jednostavno ne ide - slegnuo je ramenima Mirko.

Debitirao je za Hrvatsku na SP-u u Njemačkoj sad već davne 2007. godine, u Francuskoj 2017. lako bi se moglo dogoditi da ga ne bude. Supruga Iva vjerojatno ne bi imala ništa protiv...

- Imam tu puno toga za reći, ali nema smisla, svaka rečenica se može iskriviti, krivo protumačiti, uzeti se za zlo... U ovom trenutku to mi ne treba - ipak je Mirko "povukao ručnu".

Na gol bih stavio...

U borbi za broncu valjda ručne neće biti. Da je Alilović izbornik, na gol bi danas protiv Norveške stavio...

- To je na izborniku. On odlučuje i kako on kaže, tako će biti. Mi smo svi ovdje zato što želimo biti, a trenerove odluke poštujemo i ovo je sve u interesu Hrvatske - zaključio je tek 30-godišnji hrvatski golman.

Do kad će to i ostati? E, to je veliko pitanje. Ovo danas mogao bi biti kraj.

Jedini koji nije igrao u Hrvatskoj

Počeo je u Izviđaču iz Ljubuškog pa su ga snimili iz Ademar Leóna. Iz Španjolske je otišao u Celje pa u mađarski Veszprém, gdje je od 2011.

Lijepa supruga moli ga da ode

Nije fer da je uvijek on kriv ako Hrvatska izgubi, rekla je uoči puta u Poljsku Alilovićeva supruga Iva, nekadašnja miss Facebooka.

24sata.hr