Alilović: Neki su i plakali u svlačionici

Kapetan reprezentacije Igor Vori i dan nakon finala žalio je zbog poraza.

 

– Francuzi nikad nisu bili “zreliji”, možda smo se malo prepali kod onog vodstva 12:9 – rekao je Vori te dodao:

– Hrvatski rukomet je puno dobio ovim prvenstvom, ali može i izgubiti ako se mladi igrači zadovolje s ovim.

Vori je i sam bio iznenađen što je izabran u najbolju momčad prvenstva.

– Čudni su ti izbori, uz Karabatića i Balića oni za MVP prvenstva odaberu Jichu. Također, mislim da je u prvoj sedmorki više zaslužio biti Alilović, nego ja – rekao je Vori te dodao da nakon finala nisu razgovarali s Linom o mogućem odlasku.

Mirko Alilović je opisao atmosferu u svlačionici nakon poraza.

– Bilo je i suza, znali smo da smo propustili veliku šansu. Osim crne rupe krajem poluvremena ubio nas je i sudački kriterij. Balića su stalno tukli, a suci to nisu vidjeli. Francuzi nisu bili bolji od nas, ali čestitam im na pobjedi – rekao je Alilović koji je na ovom prvenstvu dokazao da će biti veliki oslonac u budućnosti.

– Drago mi je da se skinuo upitnik sa nas vratara, jer nakon odlaska Šole stalno se postavljalo pitanje ima li Hrvatska kvalitetnog nasljednika.

Aliloviću je prokomentirao i potez Line Červara koji je uoči utakmice s Dancima najavio ostavku.

– Bio je to šok za nas, ne znam da li pozitivan ili negativan. Što se mene tiče ja bih htio da Lino ostane.

Rukometaše je u Zračnoj luci dočekao dopredsjednik hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

– Mnogi su sumnjali kada smo najavili smjenu generacije, no sad se pokazalo da je to bila prava odluka. S najmlađom ekipom na prvenstvu došli smo do srebra.

Na svečanom dočeku nije bio izbornik Lino Červar, jer je odmah produžio za Skoplje, gdje ga čekaju klupske obveze s Metalurgom.

– Lino je čovjek koji živi 300 kilometara na sat, ima svoje pluseve i minuse, ali nepobitna je činjenica da ima i rezultat. Ja sam apsolutno za to da ostane na klupi, no razgovarat ćemo ovaj tjedan, te zajednički donijeti odluku - zaključio je Gobac.

Osvrnuo se Gobac i na bivše reprezentativce koji su prozivali HRS zato što nisu na popisu putnika za EP.

– Neki od njih su se ponašali doslovno kao kauboji i zato više neće biti u reprezentaciji. Mediji nisu mjesto za prepucavanje – odrješit je Gobac.

Sandi Šola, čelni čovjek HRS-a je rekao:

– Bez imalo skromnosti, dečki su ponos Hrvatske. Treba dignuti glave, a ne biti tužan zbog poraza, jer siguran sam da ćemo već na idućem natjecanju osvojiti zlato.

Čelnici HRS-a uoči prvenstva rukometašima su obećali dodatne premije za medalju, no jučer nisu željeli otkriti o kojem je iznosu riječ.

sportal.hr