Pogledajte najsmješnijeg sportaša Britanije

...Peter Crouch, koji je na pitanje 'što bi bio da nije nogometaš' ponudio zaista jedinstven odgovor – djevac. Osim što je legendarnom provalom ušao u povijest, Kranjčarov, Modrićev i Ćorlukin suigrač srca Britanaca osvojio je i legendarnom proslavom gola, zbog koje je dobio nadimak RoboCrouch.



Podsjetimo, najviši igrač (201 cm) koji je ikada nastupio za englesku reprezentaciju je 2006. godine svoj pogodak Mađarskoj u prijateljskoj utakmici proslavio plesom koji je postao hit u Engleskoj, a engleski mediji su tvrdili da je bio inspiriran pjesmom Artic Monkeysa I bet you look good on the dancefloor.

U kategoriji sportskih gafova je trijumfirao komentator BBC-ja John Motson, koji je u dobu tehnoloških čudesa u prijenosu objasnio "svima koji utakmicu gledaju na crno-bijelim televizorima da Spursi igraju u žutim dresovima".



Za najsmješniji olimpijski trenutak u povijesti Britanci su odabrali nastup svog skijaša-skakača Eddieja Edwardsa na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Calgaryju.

Otočani su mogli izabrati i najbolje izjave sportaša, a u TOP 5 su se našle i neke zaista legendarne, dok ona Muhammada Alija podsjeća na legendarnog Chucka Norrisa.

1. Da nisam nogometaš, bio bih djevac. (Peter Crouch)

2. U životu sam mnogo novca potrošio na alkohol, lijepe žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao. (legenda Uniteda George Best)

3. Ne znam gdje će odsjesti, to nije moj problem. Nadam se da će tamo harati neki virus. (izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello o dolasku djevojaka i supruga svojih reprezentativaca na SP)

4. Ego je sletio. (komentator Reg Gutteridge nakon što se boksač Chris Eubank spotaknuo o konopac i pao u ring).

5. Toliko sam brz da sam sinoć u hotelskoj sobi ugasio svjetlo i stigao do kreveta prije nego što je u sobi zavladao mrak. (Muhammad Ali).
Net.hr