FOTO  Otvoreno prvenstvo Hercegovine u atletici za pionire/ke i cicibane/ke

Otvoreno prvenstvo Hercegovine u atletici za pionire/ke i cicibane/ke
U organizaciji AK Brotnjo iz Čitluka na stadionu Bare u nedjelju 12. lipnja 2011 godine održano je 1. otvoreno prvenstvo Hercegovine u atletici za najmlađe dobne kategorije - cicibani/ke (rođeni/e 2000. godine i mlađi) i pioniri/ke (rođeni/e 1998./99. godine).

Domaćini zaslužuju pohvale na odličnoj organizaciji prvenstva i provođenju ove ideje u djelo. Uvrštavanjem ovog prvenstva u kalendar atletskih natjecanja se dodatno poboljšava komunikacija i suradnja među klubovima. Djeca imaju više prigoda da se ogledaju na borilištima sa svojim vršnjacima iz drugih klubova i na taj način napreduju, a sve skupa doprinosi promociji atletike na ovim prostorima.

Na natjecanju se okupilo preko stotinu djece iz desetak klubova, a boje HAK Zrinjski branilo je 11 natjecatelja.

Najmlađi atletičari i atletičarke Zrinjskog još su jednom u ovoj sezoni pokazali da su u izvrsnoj formi. Nakon što su u travnju na državnom prvenstvu osvojili 15 odličja, sada su sjajnim izvedbama na 1. otvorenom prvenstvu Hercegovine u svoju zbirku dodali novih 19 odličja.

Kad se sve zbroji na kontu mostaraca našlo se 8 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih odličja. Uzimajući u obzir navedeno logično je da je teško izdvojiti najbolje pojedince - Dane Jelavić nadmoćan na 60m i 300m, ženska štafeta fantastična, Filip Komšić na skoku u dalj također, Sunčica Laganin u bacačkim disciplinama, a svi redom su opet popravili osobne rekorde…

Cicibani (2000 i mlađi):

Utrka 60m – Dane Jelavić, 1. mjesto, Ivan Galić 3.mjesto Utrka 300m – Dane Jelavić, 1. mjesto Skok u dalj – Ivan Galić 2. mjesto

Cicibanke (2000 i mlađe):

Štafeta 4x100m (S. Laganin, A. Marijanović, H. Behlulović, A. Stojkić) – 1.mjesto

Vortex – Sunčica Laganin, 1. mjesto, Matea Kraljević 2. mjesto, Ružica Džeba 3. mjesto

Skok u dalj – Ana Stojkić, 2. mjesto, Hena Behlulović 3. mjesto, Monika Bošnjak 4. mjesto

Utrka 60m – Ana Stojkić 2. mjesto, Hena Behlulović, 3. mjesto

Pioniri (1998 i 1999):

Skok u dalj - Filip Komšić, 1.mjesto

Utrka 60m - Filip Komšić, 2.mjesto

Kugla – Romeo Marković, 2. mjesto

Vortex - Romeo Marković, 3. mjesto

Napomena: Upis novih članova u HAK Zrinjski moguć je svakim radnim danom od 18-20 sati na stadionu HŠK Zrinjski, te iz kluba pozivaju zainteresirane da se prijave.