Zlato Tine Maze u sjeni strašnog pada Vonn: Prebačena helikopterom u bolnicu

Nova svjetska prvakinja u superveleslalomu je Tina Maze, koja je u Schladmingu uzela zlato ispred Švicarke Lare Gut i Amerikanke Julije Mancuso.

Međutim, utrku je posve zasjenio pad najbolje svjetske skijašice, Lindsey Vonn. Prvakinja svijeta u ovoj disciplini iz Val d'Iserea 2009. netom nakon drugog prolaza (na kojem je imala dohvatljivi zaostatak) nezgodno je doskočila i izgubila ravnotežu nakon čega je napravila salto, zabila se u jedna vrata i poslije pada ostala nepomično ležati, prenosi gol.hr

skijanje,Tina Maze

Odmah su joj u pomoć pohitali suci i ostale službene osobe, a ubrzo je stigao i helikopter, koji je nažalost i ranije morao intervenirati, kada se ozlijedio uređivač staze.
Prve dijagnoze kažu da je Vonn slomila tibiju, odnosno potkoljeničnu kost noge, a ukoliko se pokažu točnima, to će značiti da će propustiti ostatak sezone.

Odmah nakon Vonn, odustale su, srećom bez ozljeda, još dvije favoritkinje za odličja - Njemica Maria Hoefl Riesch i Austrijanka Anna Fenninger.
Tina Maze doskijala je do svog drugog zlata na svjetskim smotrama (prije dvije godine bila je najbolja u Garmisch-Partenkirchenu u veleslalomu). Uz to, ima i dva srebra: u super-kombinaciji 2011. i veleslalomu 2009. godine.

Zanimljivo, Maze je u Svjetskom kupu samo jednom slavila u super G-u i to tek prije tri tjedna u St. Antonu.

Za Laru Gut je današnje srebro već treće na SP-ima budući da je druga bila u spustu i super-kombinaciji prije dvije godine. Mancuso je, pak, osvojila petu svjetsku medalju, ali još uvijek čeka prvo zlato.

gol.hr