Završna faza gradnje dvorane, ozračje dostojno za održavanje prestižnih kulturnih sportskih manifestacija

Orašje izgradnja sportske dvorane

... ponajviše mladi sportaši koji već odavno svojim zalaganjem donose brojna zlatna odličja. 

Otvorenjem sportske dvorane i srednjoškolci iz Orašja imat će konačno primjerene uvjete za nastavu tjelesnog odgoja. Orašje još uvijek pod krovom stare kino dvorane održava velike kulturne manifestacije kao što su "Dani hrvatskog filma", piše Večernji list.

Sportska dvorana je smještena uz kompleks SŠ, Centra studiranja i stadiona Goal. Ozračje dostojno prestižnih kulturno sportskih manifestacija otvorit će svoja vrata, neslužbeno doznajemo, velikim događajima iz sporta. Još se ne otkrivaju sve pojedinosti, ali zacijelo će otvorenje donijeti ne samo sportsko-kulturnu radost, već još jednom pomicanje letvice urbanog izgleda Orašja.

Tzv. zeleni pojas oko dvorane također ide tomu u prilog. Predsjednika Vlade PŽ Marijana Klaića upitali smo kako teku radovi na posljednjoj fazi uređenja dvorane s obzirom na to da je u projektu sudjelovala i Vlada PŽ. - Pri kraju su radovi posljednje faze realizacije projekta vanjskog uređenja Športsko kulturnog centra u Orašju.

Radovima je obuhvaćena izgradnja sustava za oborinsku odvodnju, izgradnju parking prostora zajedno s priključcima na gradsku ulicu i protupožarnu cestu, izgradnja vanjske rasvjete, hortikulturo uređenje prostora i izgradnja pješačkih prilaza objektu.

Upravo se rade asfalterski radovi, a preostaje postavljanje rasvjetnih stupova i iscrtavanje horizontalne prometne signalizacije te sadnja stabala breze. Za završenu prvu i drugu fazu izgradnje, Vlada PŽ osigurala je financijska sredstva u proračunu za 2017.g. Za posljednju fazu izgradnje sredstva u iznosu od 150.000 KM osigurali smo prijavljujući se na javni natječaj Federalnog fonda za zaštitu okoliša, istaknuo je Marijan Klaić.

Završetkom radova vanjskog uređenja kao i montažom sportske opreme u dvorani, osigurani su svi uvjeti za otvaranje sportske dvorane.