FOTO  Završena MTB liga u Gorancima, Odak ukupni pobjednik

Biciklizam Goranci
Odak je u posljednjem, 8. kolu, osvojio 4. mjesto što mu je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu s prikupljenih 766 bodova. Drugo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Ivan Mlinarević iz Ljubuškog (727) dok je treći bio Tomislav Kvesić iz Mostara (716).

Odličja i priznanja u Konobi Goranci uručio im je proslavljeni mostarski biciklista, osamdesetogodišnji Marko Zovko koji je daleke 1948. godine proglašen za najboljeg biciklistu BiH. Priznanja su uručena i za najbolju biciklistkinju, za najlmađeg i najstarijeg sudionika te drugo.

Organizatorui su istaknuli da su ugodno iznenađeni odzivom na ovogodišnju MTB ligu, iako ona nije bila profesionalnog karaktera, već se na ovaj način trenirala spremnost biciklista. U MTB ligi sudjelovalo je više od 50 biciklista i biciklistkinja, doslovce od 7 do 77 godina, i to iz Mostara, Širokog Brijega, Ljubuškog, Čapljine i ostalih krajeva Hercegovine. Organizatori su obećali da će iduće sezone organizirati nešto slično kao i druge manifestacije ovog tipa, a sve u cilju promocije biciklizma na ovim područjima. U Biciklističkom klubu Mostar nadaju se da će iduće godine na natjecanje prijaviti više sudionika te da će se početi polako mijenjati svijest o važnosti bicikla, a s tim i prometna kultura s kojom će više dolaziti do izražaja uvažavanje svih sudionika u prometu.

Inače, zadnje, 8 kolo opet je pružilo neizvjesnu završnicu, a po četvrti put za redom glavni rivali bili su Robert Aničić te Nikola Primorac. Po treći puta zaredom za sekund prednosti slavio je Aničić koji i drži rekord staze, 25 minuta i 12 sekundi. Primorac je slavio samo u prvom međusobnom okršaju s Aničićem.

Iako je ova dvojka dominirala zadnja četiri tjedna, nijedno od njih ne zauzima prva tri mjesta u ukupnom poretku jer nisu sudjelovala u svim utrkama.

Utrka u dužini od 12,3 kilometara održavala na stazi koju je uredila i označila Eko udruga Vilino polje. Podloga je kombiniranog tipa makadam/asfalt