Završen Uspon do zvijezda, Širokobriježanin Filip Kovačić novi rekorder staze na Mosoru

biciklističk utrka, mosor
... iz više država u organizaciji biciklističkog kluba Timun i domaćina iz Žrnovnice.

Na gotovo 900 metara visinske razlike koliko dijeli centar Žrnovnice od zvjezdarnice "Zvjezdano selo", natjecatelji su imali priliku doživjeti fenomenalan pogled na grad Split sa okolicom, te se okrijepiti tradicionalnim poljičkim soparnikom.

Po silasku natrag u Žrnovnicu sve natjecatelje su dočekale manistra i srdele, jer nakon naporne utrke valja se dobro i okrijepiti, a sve je začinjeno uz smijeh i odličan osjećaj nakon uspješno dovršene utrke u zadanom vremenskom roku.
- Prošlo je iznad svih naših očekivanja i na utrci je sudjelovalo 190 uzvanika, a mi smo očekivali oko 160. Natjecatelji su bili iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Belgije i SAD-a. Pobjedio je natjecatelj iz Širokog Brijega Filip Kovačić s vremenom od 48,22 minute, a prvi u selu je Frane Brajilović sa vremenom od 56,13 minuta. Sretni smo jer su svi stigli na cilj u zadanom roku, koji je bio do 19 sati - rekla nam je Aurora Livačić iz biciklističkog kluba Timun.

Koliko je dobro bilo, potvrdio nam je i sudionik utrke Petar Stipanović, koji je kazao kako se dogodine nada reprizi.

- Utrka je bila vrhunska i organizacija je zaista na nivou. Uspon je bio izuzetno težak uz veliku visinsku razliku, no kad sam došao na vrh pa se spuštao, osjećaj je bio nevjerojatan. Nadam se reprizi dogodine jer mislim opet voziti ovu utrku, zaista je bilo fantastično - rekao je Stipanović.

Nakon dobre okrijepe uslijedila je bogata lutrija, proglašenje pobjednika utrke i zabava do ranih jutarnjih sati uz grupu EksJurok...

Rezultati po kategorijama

SPORT
FILIP KOVAČIĆ (Široki Brijeg) 00:48:22
Marko Fržop 00:49:04
Tonko Juras 00:49:05

HOBBY
Josip Toljan 00:57:08
TONI ODAK (Široki Brijeg) 00:58:15
Ante Perica 00:59:02

ŽENE
Maja Ena Ljuba 1:05:05
Ana Stančić 1:20:25
Ane Gregov 1:42:06

abcportal.info