Wimbledon: Marin Čilić bez izgubljenog seta u osmini finala

marin cilic
...Grand Slam turnira na wimbledonskoj travi, gdje je u dvoboju 3. kola svladao 27-godišnjeg Amerikanca Stevea Johnsona (ATP - 31.) sa 6:4, 7:6 (3), 6:4 za dva sata i 11 minuta igre.

Hrvatski tenisač je do drugog wimbledonskog tjedna stigao bez izgubljenog seta, a ovo mu je bila treća pobjeda nad Johnsonom u isto toliko dvoboja.

Naš je tenisač prvi set osigurao breakom u desetom gemu prvog seta, realiziravši svoju šestu priliku.

Kad je Marin poveo 5:2 u drugom setu, činilo se da Johnson nema nikakvih izgleda za povratak. Međutim, s nekoliko pogrešaka kada je servirao za vodstvo 2-0 u setovima, Marin je pomogao Johnsonu koji je nanizao tri gema. Marin je propustio tri set-lopte kad je Amerikanac servirao za tie-break, ali je sve pogreške ispravio odlično odigranim 13. gemom, u kojem je osvojio čak četiri poena na servis suparnika.

Johnson je ranim breakom poveo i 2:0 u trećem setu, ali je Čilić odmah vratio izgubljeno i nizom od četiri osvojena gema trasirao put prema pobjedi. Iako je dvaput gubio gemove na servisu, Marin Čilić je ponovno imao odličnu statistiku na početnom udarcu: 81 % realizacije na prvom i čak 69 % na drugom servisu. Imao je 40 izravnih poena i samo 13 neforsiranih pogrešaka, upola manje od Johnsona (26).

U ponedjeljak, kada su u All England Clubu na rasporedu dvoboji osmine finala, Čilić će igrati protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, koji je sa 6:4, 7:6 (3), 3:6, 6:3 svladao Japanca Keija Nishikorija. Marin je protiv Španjolca ostvario dvije pobjede u finalima ATP turnira u Moskvi (2014. i 2015.), a Bautista Agut je slavio prošle godine u dvoboju 3. kola na Australian Openu. Španjolac nikada u karijeri nije prošao osminu finala na Grand Slam turnirima, a Čilić će pokušati četvrtu godinu zaredom izboriti mjesto među osmoricom najboljih u Wimbledonu.

WIMBLEDON, tenisači - 3. kolo
Gilles Muller (Luk/16) - Aljaž Bedene (VB) 7-6 (4), 7-5, 6-4
Roberto Bautista Agut (Špa/18) - Kei Nishikori (Jap/9) 6-4, 7-6 (3), 3-6, 6-3
MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Steve Johnson (SAD/26) 6-4, 7-6 (3), 6-4

HRT.HR