Wimbledon: Čilić nakon tri i pol sata borbe ipak u 3. kolo

Marin Čilić, Marin Draganja, Davis cup, Marin Čilić, Željko Krajan, tenis, tenis, Marin Čilić, Andy Murray, ATP Peking, Marin Čilić, moskva, tenis, Davis cup, Srbija, Hrvatska zemlja, tenis, masters, London, skupina, Marin Čilić, masters, Marin Čilić, tenis, sportaš godine, Marin Čilić, Australian Open, otkaz i otpust, Marin Čilić, ATP ljestvica, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Stuttgart, Marin Čilić, tenisač, Marin Čilić, wimbledon 2014, Marin Čilić, tenisač, tenis, Wimbledon, Marin Čilić, ATP, Marin Čilić, US Open, tenis, Marin Čilić, US Open, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Ivo Karlović, Borna Ćorić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivan Dodig, ATP, Australian Open, Marin Čilić, Marin Čilić, tenisač, tenis, hrvatski teniseri, tenisač, Marin Čilić, ATP Marseille, Marin Čilić, tenis, ATP Marseille, Marin Čilić, Davis cup, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, ATP Masters
Prvi set pripao je Čiliću, koji je dobio tu dionicu za pola sata igre sa 6:3, iskoristivši jednu od dvije prilike za oduzimanje protivnikovog početnog udarca. Berankis nije imao niti jednu šansu za break, a Međugorac je u gemu za set odservirao tri as-servisa.

Drugi set Berankis je dobio s 4:6, izjednačivši omjer u setovima na 1-1. Treći set bio je neizvjestan, otišao je do tie-breaka, a Litavac je kod 6-6 dao poklon Marinu, koji je onda na drugi servis snažnom paralelom svladao suparnika i s 8-6 u 13. igri poveo s ukupno 2-1 u setovima.

Četvrta dionica počela je odlično za Litavca, koji je iskoristio velik pad u Čiličevoj igri i osvojio prva dva gema, odmah oduzevši suparniku početni udarac. Mogao se Hrvat vratiti, ali Berankis se izvukao i u sljedećem gemu došao do 15:40, a drugu break-loptu iskoristio je za drugi break u setu. Uspio je deveti nositelj vratiti jedan break (3:5), no Berankis je kod 4:5 na svom servisu izborio dvije set-lopte i drugu je iskoristio za izjednačenje na 2-2 u setovima.

Čilić u drugom gemu petog seta ima 15:40, ali jedan odličan servis i jedna Marinova lopta zapela na vrhu mreže spasili su Litavca. Kod rezultata 5:5 u gemovima Berankis je opasno zaprijetio, imao je 15:40, srećom Marin je osvojio četiri poena zaredom i poveo sa 6:5.

u sljedećem gemu Čilić je uzvratio i došao do prednosti 15:40, dvije meč-lopte! Iskoristio je prvu, Berankis je napravio dvostruku servis-pogrešku, na drugom servisu iskoristio je pravo na provjeru, no Oko sokolovo pokazalo ja da je loptica bila u autu za milimetar, doslovno.

Čilić u trećem kolu ide na Amerikanca Johna Isnera.