Vraća se Marin Čilić, Karlović zasad bez mjesta u glavnom turniru

... od 4. do 10. veljače u Domu sportova pridružiti mnogi poznati svjetski igrači, čineći jedno od najkvalitetnijih izdanja u sedmogodišnjoj povijesti turnira.

Najveći pomak u odnosu na igrački sastav prošlog turnira predstavlja povratak dvostrukog pobjednika Marina Čilića, koji je zbog ozljede koljena bio prisiljen propustiti posljednje izdanje PBZ Zagreb Indoorsa. Marinu će se pridružiti i reprezentativni kolega Ivan Dodig, pobjednik Indoorsa iz 2011.

O kvaliteti igračkog popisa svjedoči i činjenica da je Ivo Karlović, iako se nalazi na 100. mjestu ATP ljestvice, zasada ostao bez mjesta u glavnom turniru. No, Ivo će zasigurno biti među onima koji će sljedeće godine igrati u Domu sportova. Od stranih tenisača valja izdvojiti povratak Rusa Mihaila Južnija, koji će braniti naslove osvojene 2012.

Pridružit će mu se i Cipranin Marcos Baghdatis, zagrebački pobjednik iz 2007., s kojim je Južnij osvojio turnir parova. Po šesti put će na PBZ Zagreb Indoorsu zaigrati Talijan Andreas Seppi kojem je 2012. bila najbolja sezona u karijeri. U Zagreb se vraća i Austrijanac Jürgen Melzer, trenutačno 29. na svijetu.

Odmah iza Melzera na ATP ljestvici nalazi se najbolji Slovak, 23-godišnji Martin Kližan, koji je u 2012. proglašen za novaka godine na ATP Touru.

Izvor: vecernji.hr