FOTO  Vladimir Vladisavljević: Nadamo se da će pokretanje futsal akademije za djevojčice biti pun pogodak

Vladimir Vladisavljević

U više navrata protekle sezone na našem internet portalu javljali smo o sjajnim uspjesima članova Futsal akademije HFC Zrinjski. Članovi ove akademije sa svojim trenerima proteklog tjedna krenuli su s treninzima koji se izvode na terenu SC Balon na Balinovcu.

Krenuo je i upis novih članova, a tu je i jedna novina koju pokreće ova akademija. S upisima je krenula i futsal akademija ovog kluba za djevojčice koje bi trebale krenuti s treninzima već naredni tjedan.

Povodom ovoga porazgovarali smo s voditeljem Futsal akademije HFC Zrinjski Vladimirom Vladisavljevićem.

Prošlo je godinu dana od kada je krenula s radom Futsal akademija HFC Zrinjski. Možete li našim čitateljima kazati kakvi su dojmovi Vas kao voditelja ove akademije u prvoj godini rada?

- Prvu godinu rada možemo ocijeniti i više nego uspješnom. Stvorila se jedna odlična atmosfera između trenera i akademaca što nas sada dovodi do brojke od 112 članova. Naravno, mi smo još relativno mlada akademija i imamo u mnogo čemu napredovati.

Vaši polaznici razvrstani su po uzrastima. Možete li našim čitateljima kazati koliko uzrasnih kategorija djeluje u sklopu akademije i kojim se godištima radi?

- Akademci su razvrstani u pet kategorija a to su U19,U15,U11,U9 i U7 Team (2012g. i mlađi).

Od ove godine najavili ste pokretanje ženske futsal akademije. Upisi su krenuli. Kakav je trenutni interes i koje uzrasne kategorije kreću u toj ženskoj futsal akademiji?

- Ono na što smo mi kao akademija izrazito ponosni je pokretanje ženskog pogona, što znači da od ove godine imamo i djevojčice od 2005. godišta i mlađe. Tek smo počeli s upisima, a već imamo dosta prijavljenih djevojčica tako da se nadamo da će i ovaj potez biti puni pogodak.

Možete li našim čitateljima ukratko kazati i o trenerima koji rade s djecom u futsal akademiji? Da li ima novih imena i što planirate po tom pitanju?

- Što se trenerskog tima tiče uz mene (Vladimir Vladisavljević op.a.), Gorana Buhovca, Damira Mišića i Sinišu Đurasovića ove sezone smo jači za još jedno ime, a to je Stanko Cvitković. Cijelu svoju karijeru je igrač velikog nogometa i to je onaj dodatni štih koji će on donijeti Akademiji. Još u planu za sada imamo priključiti i trenera vratara, s čim bismo zatvorili trenerski team za ovu sezonu.

U gradu Mostaru i Hercegovini postoji dosta nogometnih škola za ove najmlađe? Možete li pobliže našim čitateljima objasniti na čemu se bazira Vaš rad i što razlikuje Vašu akademiju od ovih škola nogometa?

- Naš rad se bazira samo na radu s loptom. Kod nas svaki polaznik ima svoju loptu i podosta dodira s loptom tijekom treninga. Vrlo je i bitna igra u malom prostoru za koju dijete mora brže razmišljati i brže reagirati.

Kakvi su planovi za narednu natjecateljsku sezonu i gdje vidite Vaše uzrasne kategorije?

- Mislimo da smo u prvoj sezoni napredovali i da su naša djeca spremna za nove izazove i nove lekcije tako da ćemo se i priključiti u određene lige za određene uzraste.

Prethodno smo kazali da se vrši upis djevojčica u akademiju. Da li je krenuo i upis dječaka i gdje se roditelji mogu informirati o upisu u Futsal akademiju HFC Zrinjski?

- Kao što rekoh krenuli smo s upisom za novu sezonu i svi zainteresirani se mogu javiti putem facebook stranice i instagram stranice @futsalakademijahfc ili na broj telefona 063 348 067 .

Hercegovina.info