Više od 200 biciklista iz pet zemalja na biciklističkoj XC utrci u Mostaru

Biciklizam Goranci
Na utrci, koju je organizirao Biciklistički klub Mostar, sudjelovalo je više od 200 biciklista iz pet zemalja i to iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rumunjske i SAD-a.

Natjecalo se u osam kategorija, a u najjačoj "Elite", slavio je Nebojša Šljukić iz Biciklističkog kluba "Everest". Drugo mjesto zauzeo je Ivo Primorac iz Biciklističkog kluba Mostar, a treće Goran Stijak iz kluba Everest. Kod žena je najbrža bila Lejla Tanović iz sarajevskog KBB Puls. Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Sue Folger, dok je treća bila Emina Koso iz KBB Puls.

Pobjednicima u svim kategoriajma dodjeljeni su pokali, odličja, novčane nagrade, te Hej box paketi koje je osigurao HT Eronet.

Utrku na Gorancima pratilo je oko tisuću gledatelja koji su, uz biciklizam mogli uživati u prihgodnom programu u kojem su sudjelovale mostarske mažoretkinje, Konjički klub Mostar te članovi Sportkog kluba Sportero koji su izveli paraglajdin letove.

Generalni sponzor utrke bila je Škoda, zlatni sponzor Croatia osiguranje, a brončani Hypo alpe Adria Bank d.d. Mostar. Glavni pokrovitelji bili su Sportski savez Grada Mostara , Eko udruga Vilino polje te Trek.

Ova utrka ujedno je bila i selekcijska, što znači da će najbolji sa utrke na Gorancima kod Mostara sudjelovati kao reprezentativci BiH na utrkama Salcano kupa, a prva je na rasporedu već ovaj tjedan u Tuzli. Također, utrka u Mostaru je bila prva utrka Škoda XC lige koja se organizira pri Biciklističkom savezu BiH, odnosno organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva. Utrke se još voze u Bihaću (29. travnja), Tuzli (10. lipnja), Sarajevu (1. srpnja), te zadnja u Banjoj Luci (9. rujna).

Inače, Mostar je proteklog vikenda bio poprište još jednog jedinstvenog događaja. Naime, organizirana je po prvi puta biciklistička downhiil (DH) vožnja i to na brdu Fortica kod Mostara. Organizator i tog događaja bio je Biciklistički klub Mostar.

Fena