VIDEO  Spektakularno seksistički nogomet u donjem rublju očarao Ameriku

Lingerie Football League

Lingerie Football League (LFL) američka je sportska novotarija u kojoj seksi igračice obučene u donje rubljei zaštitnu opremu igraju američki nogomet na terenima NFL-a, NHL-a i MLS arenama u jesen i zimu.

Idejni začetnik Mitchell S. 'Mitch' Mortaza ideju je dobio po uzoru na Super Bowl u kojem su organizatori za vrijeme poluvremena počeli održavati Lingerie Bowl, a što je privuklo milijune gledatelja. U LFL-u postoji deset registriranih klubova zvučnih imena poput 'Los Angeles Temptation' ili 'Dallas Desire', a u svakoj ekipi igra po sedam igračica. Kako bi bila prepoznatljiva u igri, kapetanica svake ekipe nosi, hm..čipkastu podvezicu!

Igra je koncipirana po 'full contact' principu, kao i u ostalim football ligama. Teren je dugačak 46 metara i širok 27 metra, podjeljen je na osam zona, a pogodci vrijede šest bodova. Vrijeme je podijeljeno na dva poluvremena po 17 minuta s 15-minutnim odmorom između.

Liga je osnovana 2009., a podijeljena je na Istočnu (Chicago Bliss, Miami Caliente, New York Majesty, Philadelphia Passion, Tampa Breeze) i Zapadnu konferenciju (Dallas Desire, Denver Dream, Los Angeles Temptation, San Diego Seduction, Seattle Mist).

POGLEDAJTE VIDEO:

 

izvor: dnevno.hr