VIDEO  Pogledajte tučnjavu koju je slavila cijela Njemačka!

Nakon Češke i Švedske, plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu elitne divizije, koje se održava u Njemačkoj, izborili su Rusija i izabrana vrsta domaćina. Na posebno dramatičan način ulazak u TOP 4 osigurali su Nijemci koji su golom Gogulle u 31. minuti svladali Švicarsku 1:0.



Ova neizvjesna utakmica, koja je odigrana u Mannheimu u SAP Areni pred 12.500 gledatelja, imala je i svoj nastavak nakon isteka 60 minuti. U trenutku kada su njemački hokejaši slavodobitno podignuli ruke u zrak Švicarcima je to bio znak za početak masovne tučnjave.



Prvo su u obračun krenule petorke (plus vratari), a zatim su s klupa uletjeli i ostali igrači, pa je u jednom trenutku na ledu bilo preko 30 hokejaša. Kako se glavnina akcije odvijala uz ogradu, i stručni stožeri su 'umočili prste', ali sve se brzo primirilo.

Nijemci su nakon toga odradili pobjednički krug pred razdraganim navijačima, koji su slavili pobjedu svojih ljubimaca u utakmici i nakon nje.

  • AFP

Spomenimo da su aktualni svjetski prvaci Rusi su u četvrtfinalnom ogledu pobijedili olimpijske pobjednike Kanađane 5:2 (1:0, 2:0, 2:2) i također izborili polufinale. Rusija je bez većih problema stigla do pobjede.

Nakon prve dvije trećine vodila je 3:0, a početkom posljednje dionice i sa četiri gola viška. Strijelci za Zbornaju bili su Afinogenov (19:02), Datsjuk (21:45), Malkin (37:31, 56:56) i Fedorov (47:31), dok su golove za Kanadu zabili Tavares (53:52) i Duchene (59:46).

U prvim četvrtfinalnim susretima Švedska je pobijedila Dansku 4:2 (1:0, 2:1, 1:1), dok je Češka slavila protiv Finske 2:1 nakon izvođenja kaznenih udaraca (0:1, 0:0, 1:0; 1:0). U polufinalnim susretima koji su na rasporedu 22. svibnja igrat će Švedska i Češka, te Rusija i Njemačka.


Net.hr