VIDEO  Pogledajte novi udes na bob stazi smrti

Horor staza u Whistleru, na kojoj je dan prije otvaranja Zimskih olimpijskih igara tragično poginuo gruzijski sanjkaš Nodar Kumaritašvili, i dalje uzima danak. Prevrtanja na treninzima i utrkama postala su već uobičajena stvar, a organizatorima ne pomažu niti skraćivanje starta, niti pojačane mjere zaštite.



"Staza je jednostavno prebrza. Mislim da su organizatori malo pretjerali. Toliko je brza da će ženski bob bez problema rušiti muške rekorde. To je smiješno. Posljednji dio staze je katastrofa. Zavoj za zavojem, bez ravnih dijelova, mozak uopće nije u stanju upravljati rukama koje trebaju kontrolirati bob. Bojim se najgoreg, bojim se da bi moglo biti još mrtvih ovdje", rekla je iskusna američka bobistica Shauna Rohbock uoči utrke muških bob dvosjeda.

I baš u toj utrci dogodila se nova nesreća, ali srećom, bez ozbiljnijih posljedica. Britanski bob dvosjed prevrnuo se na sredini opasne staze, kočničar Dan Money ispao je iz vozila, dok je pilot John Jackson ostao zaglavljen u bobu, te je glavom i leđima derao po ledu.

Money je bez pomoći napustio stazu, dok je Johnsona nekoliko osoba moralo izvlačiti iz prevrnutog boba. Britanac je na koncu na nogama odšetao u svlačionicu, a kamere su zabilježile poderotine na njegovim leđima. Drugih posljedica, srećom, nije bilo. Ne treba niti spominjati da je britanski bob dvosjed tako već u prvoj od četiri vožnje ostao bez prilike za olimpijskim plasmanom.

net.hr