VIDEO  incidenta: Red Bull se pobio na VN Turske!

Bivši svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton pobjednik je Velike Nagrade Turske na stazi u Istanbulu, sedme utrke svjetskog prvenstva Formule 1 zahvaljujući svađi Red Bullovih vozača.

Hamilton je do 12. pobjede u karijeri došao ispred momčadskog kolege u McLarenu, sunarodnjaka Jensona Buttona, dok je treće mjesto osvojio Australac Mark Webber u RedBull - Renaultu.

Dvostruku pobjedu McLarena omogućili su piloti RedBull - Renaulta, Mark Webber i Sebastian Vettel, koji su u 41. krugu napravili neviđenu glupost. Webber, koji je imao najbolju startnu poziciju i vodio tijekom cijele utrke, ispustio je vodstvo nakon sudara s momčadskim kolegom Nijemcem Vettelom koji ga je pokušao prestići.



Vettel je nakon dodira bolida odustao, dok je Webber morao u boks na promjenu prednje maske što je bilo dovoljno da ga prestignu piloti McLarena Lewis Hamilton i Jenson Button.

"Bio je to glup potez obojice, međutim kada sam ga prošao Webber mi je morao načiniti prostor za prolaz. Bio sam brži i bio sam u boljoj poziciji. Iskoristio sam priliku i sigurno nisam kriv za ovaj događaj," ljutio se nakon utrke Vettel.

Osam krugova kasnije dogodio se i okršaj McLarenova dvojca. Button je prestigao Hamiltona, međutim u idućem zavoju Hamilton se vratio na vrh. Button se potom primirio i više nije pokušavao napasti kolegu i Hamilton je sačuvao prvu poziciju do konca utrke.

Osvojivši treće mjesto Webber je sačuvao vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Sada ima 93 boda, pet više od Buttona na drugom mjestu, dok je treći Hamilton sa 84 boda. Četvrti je Fernando Alonso (79), dok je na petom mjestu Vettel (78).

Sljedeća utrka na rasporedu je 13. lipnja u Montrealu.

Net.hr|