Veliko priznanje za Gorana Ivaniševića

Veliko priznanje za Gorana Ivaniševića

... slavnih za 2019. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Međunarodne teniske kuće slavnih, sa sjedištem u Newportu, naveli su da se među kandidatima još nalaze i Austrijanac Thomas Muster, Španjolac Sergi Bruguera, Rus Jevgenij Kafeljnikov, Šveđanin Jonas Bjorkman, Španjolka Conchita Martínez, Francuskinja Mary Pierce i Kineskinja Na Li.

"Igranje servis-volej stilom doveli su Gorana Ivaniševića do velikih uspjeha na travnatim terenima Wimbledona, gdje je jednom zaustavljen u četvrtfinalu, dvaput u polufinalu i triput u finalu, prije nego što je 2001. osvojio naslov. Te godine je ljevoruki, veliki server, rangiran kao 125. Tenisač svijeta dobio pozivnicu za turnir. Na svom čarobnom putu pobijedio je trojicu igrača koji su bili ili će postati svjetski broj 1., da bi u finalnom duelu u pet setova pobijedio Patricka Raftera. Ivanišević je nositelj dvije olimpijske medalje, osvojivši broncu u pojedinačnoj konkurenciji i u paru 1992.", navedeno je u pojašnjenju njegove kandidature.

Ukoliko bi bio izabran, Ivanišević bi postao prvi Hrvat koji je ušao u tenisku kuću slavnih, zajedno s drugim velikanima ovog sporta.

Inače, u procesu glasanja sudjeluju članovi Kuće slavnih i predstavnici medija širom svijeta, a da bi netko od kandidata i kandidatkinja bio uvršten, mora dobiti najmanje 75 posto od pristiglih glasova. Rezultati glasanja bit će priopćeni u siječnju 2019. godine, tokom Australian Opena.