FOTO  Veliki uspjeh SKK Neretva na Otvorenom prvenstvu Ilidža 2014

SKK Neretva

Organizator turnira je Karate klub Champion, zajedno sa općinom Ilidža. Natjecanje traje dva dana, a prvi dan na programu su borbe i natjecanje u katama za djecu, pionire, kadete, juniore i mlađe seniore.

Danas, 9. ožujka su na redu borbe u seniorskoj muškoj i ženskoj konkurenciji. Prem riječima organizatora, ovo je najmasovnije karate natjecanje u našoj zemlji od osamostaljenja. Za dva dana natjecanja je prijavljeno preko 1350 natjecatelja. Učešće na turniru je prijavilo 85 klubova i reprezentacija. Nastup na turniru su prijavili klubovi iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore i svi zajedno se bore za što bolji rezultat. Bitno je istaći kako je ovo Otvoreno prvenstvo izbornog karaktera u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji za predstojeće Europsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Finskoj.

Pored organizatora KK Champion, nazočnima se obratio predsjednik Karate saveza BiH Samir Ćatović koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem natjecatelja i svima poželio sreću u predstojećim borbama i nastupima.

SKK "Neretva" Mostar je također uzeo učešće na ovom karate turniru. Prvi dan za klub je nastupilo 17 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate. Zlato su osvojili Marin Brkić, Stela Brkić i Rebecca Primorac. Srebro su osvojili Ante Matić i Iris Ćorić. Broncu su osvojili Robin Medić, Luka Bonča i Veselko Brkić, s tim da je Veselko radio i revijalni meč gdje je Bosna i Hercegovina dobila Hrvatsku rezultatom 3:1.

Treneri, Miroslav Klepić i Zdenko Klepić su vrlo zadovoljni nastupom svojih karatista. Danas se očekuju veoma atraktivne borbe u seniorskoj konkurenciji gdje za SKK "Neretva" nastupaju Lana Džidić, Marija Sušac, Iva Klepić, Ivona Ćavar, Damir Zadro, Marin Hrkać i Ivan Klepić.