Velika teniska zvijezda se predozirala drogom!

Jennifer Capriati
Jennifer Capriati je WTA Tour napustila 2004. i malo po malo gotovo nestala s lica zemlje. Nakon što je prestalo zanimanje javnosti za nju, počela je živjeti sasvim običnim životom. Ili možda ne?

Sudeći prema alarmantnim informacijama koje su stigle s Floride, 34-godišnja Amerikanka vratila se starim navikama. U hotelu na Riviera Beachu predozirala se drogom i hitno je prebačena u bolnicu. Otac Stefano je naknadno obavijestio medije da se njegov kćerka dobro oporavlja, prenosi net.hr.

Rođena Njujorčanka je u listopadu 2001. stigla na vrh svjetskog tenisa nakon što je te godine osvojila Australian Open i Roland Garros te igrala polufinale Wimbledona i US Opena. Iduće je godine osvojila svoj treći i posljednji Grand Slam u Melbourneu.

Jennifer Capriati je već sa 13 godina ušla u surovi svijet profesionalizma i postala najmlađa tenisačica u povijesti koja je dogurala do finala jednog WTA turnira. U polufinalu Roland Garrosa je igrala sa 14 godina također postavivši dosad neviđeni rekord.



Strelovit uspon na WTA Touru, pažnja javnosti i medija te (pre)velika očekivanja rezultirali su time da je tinejdžerica Jennifer 'izgorjela' – 1993. je uhvaćena u krađi, a godinu dana kasnije uhićena zbog posjedovanja marihuane.

Nakon rehabilitacije, na kojoj je provela nekoliko godina, vratila se tenisu i početkom 21. stoljeća igrala svoj najbolji tenis. Ukupno je osvojila 14 turnira, tri Grand Slama i jedna naslov u konkurenciji parova. S 28 godina je okončala aktivnu karijeru.

Net.hr