Uručene nagrade i priznanja najboljim sportašima Ljubuškog u 2017. godini

ljubuski sportaši
Svečano uručenje nagrada sportašima i zaslužnim sportskim djelatnicima, održano je u sklopu svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški.

Kao kapetan i najbolji igrač Izviđača, nagradu za najboljeg ljubuškog sportaša u 2017. godini dobio je David Mandić. Priznanje i nagradu mu je uručio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Nagradu za najbolju sportašicu dobila je Andrea Prusina, članica RK Grude Autoherc, sastava koji je dominantan u prvenstvu BiH zadnjih godina. Priznanje i nagradu joj je uručio Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen Domagoj Alilović, stalni član kadetske reprezentacije Hrvatske, te standardni igrač prvog sastava Izviđača. Priznanje i nagradu mu je uručio Ivica Boras, pomoćnik općinskog načelnika.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Anica Matić, koja igra na poziciji stopera u ŽNK Sloga, a u 2017. godini je pozvana na okupljanje U16 reprezentacije BiH. Priznanje i nagradu je uručio Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća.

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač je uručio općinski načelnik Nevenko Barbarić, a primio ju je predsjednik kluba Toni Kraljević.

Načelnik Barbarić je udijelio i zahvalnice sportskim djelatnicima Ljubuškog, a to su Slaven Tomić, Dario Mikulić i Zvonko Herceg. Uoči dodjele nagrada i priznanja Nikica Šiljeg je održao predavanje o povijesnom razvoju sporta u Ljubuškom.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški Marta Šaravanja i Ela Vučić, a program je vodila Bjanka Medić./HMS/

Foto: Ljubuski.info