Ukupni pobjednik regate na Ramskom jezeru je VK Mornar iz Splita

ramsko jezero

Veslački klub Rama u nedjelju je bio domaćin 7. tradicionalnoj regati na Ramskom jezeru ”Lake to lake” i 4. Mini kup regate Veslačkog saveza Dalmacija, koje su održane kod Veslačkog centra na Šćitu, javlja Ramski vjesnik.

Po izuzetno lijepom vremenu i odličnim uvjetima na Ramskom jezeru na regati su nastupili veslački klubovi Rama, Mornar, Gusar, Croatija, Marina kaštela, Neretvanski gusar i Zagreb. Veslački klub Rama je nastupio u gotovo svim kategorijama osvojivši 11 medalja te još dvije medalje koje su naši veslači osvojili nastupajući za VK Croatia i Zagreb.

Ukupni pobjednik na regati na Ramskom jezeru je VK Mornar iz Splita. Regatu te ceremoniju dodjele medalja uveličali su bojni posjetitelji i obitelji veslača, koji su ujedno uručili veći dio medalja.

Općina Prozor Rama i Federalno ministarstvo kulture i sporta su pokrovitelji 7. regate na Ramskom jezeru, dok su svojim sponzorstvom ovaj događaj pomogli brojni sponzori.

U ime pokrovitelja općine Prozor Rama ceremoniju dodjele medalja je otvorio pomoćnik načelnika Josip Juričić, koji je pozdravio okupljene te izrazio zadovoljstvo zbog organizacije regate na Ramskom jezeru i obećao potporu veslačima i ubuduće.

Kompletnom atmosferom i regatom koja je sedmi put organizirana na Ramskom jezeru zadovoljan je Filip Šimunović, tajnik i trener u VK Rama, piše Ramski vjesnik.

Na Šćitu je taj dan boravio i Nikša Skelin, proslavljeni hrvatski veslač i olimpijac, koji se u jednom trenutku pridružio svečanoj dodjeli medalja.