FOTO  U sarajevskom Domu mladih završeno Europsko prvenstvo u salsi, bachati i merengue

Europsko prvenstvo u plesu

... Plesni klub Aster iz Sarajeva okupio je natjecatelje iz 20 država i internacionalne suce iz 14 država, a novi Europski prvaci u ovim kategorijama su:

Salsa
Sanfilippo Tabo' Simone i Maso Serena (Italija)

Argentinski tango
Atesli Onurhan i Ulus Pinar (Turska)

Bachata
Sanfilippo Tabo' Simone i Maso Serena (Italija)

Merengue
Sanfilippo Tabo' Simone i Maso Serena (Italija)

Latino Show parovi
Gianvanni Fabrizio i Della Volpe Roberta (Italija)

Latino show solo žene
Agrifani Daniela (Italija)

Latino show solo muškarci
Gianvanni Fabrizio (Italija)

Latino show grupno
Dreamingdance (Italija)

Predsjednik organizacijskog odbora i vlasnik Plesnog kluba Aster, Vedran Marčeta istaknuo je kako je prvi dan Festivala protekao prema planu i kako su svi prisutni mogli vidjeti mnogo dobrih plesača.

"Jako nam je drago što smo i jučer dobili pohvale za organizaciju natjecanja od delegacija Internacionalne plesačke organizacije (IDO) pod čijim okriljem se i održava Sarajevo Dance Festival. Jučer smo imali priliku gledati neke od najboljih europskih salsa plesača i posebno mi drago što su i oni već naglasili da im se Sarajevo jako sviđa i da će se sigurno opet vratiti", naveo je Marčeta te najavio program drugog dana Festivala.

"Drugi dan će upotpunosti biti posvećen Europskom kupu u hip hopu, a sa osminom finala ćemo početi već u 10 sati. Moram naglasiti da se natjecanja održavaju u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a pored nekih najrespektabilnijih plesača imati ćemo priliku vidjeti i neke nadolazeće talente. Pobjednike ćemo službeno proglasiti u 14 sati i 30 minuta", dodao je Marčeta.

Apsolutni pobjednici prvog dana su Sanfilippo Tabo' Simone i Maso Serena koji su postali Europski prvaci u salsi, bachati i merengue.

"Osjećamo se odlično jer nismo očekivali da ćemo pobijediti u svim kategorijama. Festival je zaista odličan i drago nam je da smo u ovako jakoj konkurenciji uspjeli pobijediti. Već za mjesec dana u Pescari imamo Svjetsko prvenstvo tako da nemamo baš puno vremena za odmor", istaknuli su pobjednici.

Najbolji rezultat Plesnog kluba Aster postigle su Sara Prguda, Šejla Klinac, Emina Hadžizulfić, Helena Radoš i Valentina Vavra koje su u kategoriji skupnog latino showa osvojile drugo mjesto.

"Zadovoljne smo i sretne što smo zajedno sa cijelim Plesnim klubom Aster postigle ovaj rezultat. Konkurencija je stvarno bila jaka, ali smo uspjele ispuniti naš cilj", istaknule su članice Astera te se posebno zahvalile Vedranu Marčeti koji je bio njihov mentor.

Plesni klub Aster osnovan je 1986. godine i osnivači su bili Emir i Jasna Fejzić te je dobio ime po čuvenom američkom plesaču Fred Astair, 1899-1987. Posebnim zalaganjem članova Kluba, Plesni Savez Bosne i Hercegovine je 1994. godine ušao u Internacionalnu federaciju sportskih plesova (IDSF). Aster je svoj rad stjecajem okolnosti zaledio 2000. godine, ali je zahvaljujući entuzijazmu svjetskog prvaka u salsi, Vedrana Marčete ponovo aktiviran ove godine.