FOTO  U Neumu održan Memorijalni vaterpolo turnir ''Ivica Bačić''

Ovaj turnir se održava u znak sjećanja na legendu bh vaterpola Ivicu Bačića, čovjeka koji je najviše učinio kada je u pitanju vaterpolo u našoj zemlji. Pokojni Ivica Bačić bio je predsjednik Vaterpolo saveza Federacije BiH i težio da se što prije oformi i državni vaterpolo savez i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ivica Bačić najviše je učinio kakda je u pitanju vaterpolo u BiH, čovijek koji je neizmjerno volio sport i koji je sa svojim ponašanjem bio primjer.

Nakon polufinalnih susreta u srijedu 21.08. između četri plasirane momčadi HVK Jadran Neum, Galeb Makarska, KPK - Korčula i HVK Jadran. Kao pobjednici su izišli vaterpolisti HVK Jadran Neum i vaterpolisti KPK - Korčula.

U polufinalnom susretu ekipa HVK Galeb Makarska osvojila je treće mjesto. Nakon polufinalnog susreta uslijedilo je vrlo zanimljivo finale između domaćina HVK Jadran Neum i KPK Korčula

Uz dosta lijepih golova te zanimljivih akcija pobjedu je na kraju odnio KPK Korčula. Iako su igrači HVK Jadran vodili nakon prve četvrtine, već u drugoj četvrtini je uslijedio preokret KPK Korčule i preuzimanje vodstva koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Na kraju ekipa KPK Korčula  je u finalnoj utakmici pobjedio ekipu Jadran Neum rezultatom 8-7, te osvojio četvrti po redu Memorijalni vaterpolo turnir ''Ivica Bačić''.

Na kraju utakmice počelo je veliko slavlje gostujućih  igrača. Svakako treba pohvaliti mlade vaterpoliste HVK Jadran Neum, i njihovog trenera Kristijana Njavru, unatoč izgubljenoj utakmici pohvale i čestitke su stizale sa svih strana.

Nakon utakmica pehare i medalje za najbolje momčadi i najbolje pojedince uručili su načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, Predsjednik Općinskog vijeća, Mirko Pavlović te predsjednika Upravnog odbora Vaterpolo saveza BiH Ivan Lakić.

Za najboljeg strijelca proglašen je Ivo Beroš iz VK Galeba Makarska, dok je najbolji golman iz redova HVK Jadran Neuma, Ivan Lakić a najbolji igrač iz KPK-a Korčula Tin Fabris.

Treba napomenuti kako je turnir bio odlično posjećen, te iz godine u godinu privlači više posjetitelja, a svakako i više zainteresiranih mladih ljudi koji se u što većem broju nastoje uključiti u vaterpolo.