FOTO  U nedjelju na Gorancima biciklistička utrka

Predsjednik BK Mostar Toni Zorić kazao je kako će se utrka održati u nedjelju, 25. ožujka, na platou Goranaca nedaleko od Mostar s početkom u 12 sati.

"Pripreme za utrku u završnoj su fazi i realiziraju se bez većih problema, tako da će Mostar biti spreman ugostiti dvjestotinjak biciklista iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rumunjske te SAD-a.

Na utrci će osim licenciranih vozača, moći sudjelovati i rekreativci, a kotizacije za utrku neće biti", kazao je Zorić, te dodao kako je biciklistička utrka u Mostaru prva službena cross country utrka u povijesti Hercegovine.

Također, on je dodao da će dan prije utrke, u subotu, 24. ožujka, biti upriličena promocija downhill (DH) staze na brdu Fortica iznad Mostara.

Obraćajući se nazočnima, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić kazao je kako je organizacijom spomenute utrke ponovno nakon dugo godina u Mostaru zastupljen biciklizam.

"Stariji mostarci Mostar pamte kao jednu iznimno jaku biciklističku destinaciju. Momci iz Mostara tada su redovito sudjelovali na utrkama i bili su republički prvaci. Sportski savez Grada Mostara sa zadovoljstvom je prihvatio BK Mostar kao našu članicu i sa zadovoljstvom smo prihvatili da budemo jedan od sponzora ove prve utrke", kazao je Šišić, dodavši kako se nada da će BK Mostar nastaviti bogatu biciklističku tradiciju koju je imao taj grad.

"Škoda je prepoznala trud ljudi koji u Mostaru i u ostalim gradovima organiziraju ovu utrki i želi im pomoći. Svima želim puno uspjeha u organizaciji utrke, a natjecateljima sretnu vožnju", kazao je na konferenciji za novinare Direktor prodaje u tvrtki Hercegovina auto Alija Kebo.

Generalni je sponzor XC utrke u Mostaru Škoda, zlatni Croatia Osiguranje, a brončani Hypo Alpe Adria Banl d.d. Mostar. Pokrovitelji su Sportski savez Grada Mostara, Eko udruga Vilino polje, Trek, Red Bull, HT Eronet, prirodna izvorska voda Planinski biser, Hotel Bevanda, te Foto studio Rezo.

Za sve natjecatelje i gledatelje bit će organiziran besplatni ručak. Sve nazočne zabavljat će DJ Nikić i mostarske mažoretkinje, a predviđen je i kraći mimohod konjaničkih klubova s područja Mostara te nastup Paragliding kluba Extreme.