U Mostaru u nedjelju počinje nova biciklistička sezona u BiH

Na trim stazi u Barama u užem gradskom središtu Mostara u nedjelju, 14. travnja, bit će održana prva cross country utrka koja se organizira u sklopu biciklističke Škoda XC lige.

"Na utrci se očekuje više od 100 biciklista iz BiH, Hrvatske i Srbije, ali i Austrije i Velike Britanije", izjavio je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar koji je organizator utrke u Mostaru.

Dodao je kako će na utrci sudjelovati licencirani vozači svih dobnih skupina, ali i rekreativci.

"U odnosu na prošlogodišnju utrku, koja je održana na platou Goranaca, ovogodišnja je staza tehnički dosta zahtjevnija, ali i zanimljivija. Staza dužine 3900 metara nalazi se u Barama, zelenoj oazi Grada Mostara i vozačima će, ali i publici, ponuditi vrhunski doživljaj", kazao je Zorić.

Za prva tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama bit će osigurane novčane ili robne nagrade, a primit će i pokale te odličja. Više informacija o ovom događaju, kao i prijave za utrku, mogu se pronaći na www.bkmostar.ba.

Generalni sponzor utrke je Škoda, zlatni sponzor GumaM, srebrni UniCredit bank d.d. Mostar, a brončani Konoba Goranci. Pokrovitelji su: Sportski savez Grada Mostara, Ciklocentar, Burn, Planinski biser. Partner utrke je Knok.ba

Inače, utrka u Mostaru je prva od ukupno pet utrka Škoda XC lige, a organizira je MTB Asocijacija Biciklističkog saveza BiH. Izvršni organizator lige je Udruga brdskih biciklista iz Sarajeva u suradnji s Biciklističkim klubom Mostar, Biciklističkim klubom Bihać74, Brdsko-biciklističkim klubom Extreme iz Tuzle, te Planinarsko-alpinističkim klubom Summit iz Banja Luke.

Osim Mostara, utrke se još voze u Tuzli (2. lipnja), Sarajevu (23. lipnja), Bihaću (8. rujna) te zadnja u Banjoj Luci (15. rujna).