FOTO  U Mostaru otvoren turnir 'Armanov zagrljaj'

armanov zagrljaj
... turnira u futsalu za uzrasnu kategoriju dječaci 2008.godište pod nazivom „Armanov zagrljaj", a u organizaciji istoimene Fondacije i Mostarske asocijacije sporta (MAS).

Ovaj turnir je organiziran u znak sjećanja na člana MAS-a, Armana Hadžiomerovića (9), ali i sve stradale u nezapamćenoj tragediji u Mostaru, avionskoj nesreći, koja se dogodila lani, 13. svibnja, a u kojoj su život izgubili i Lana (11) i Luka (8) Lovrić, Muhamed Sipović (20) i Ivan Karačić (54).

Sanel Pajević iz Fondacije „Armanov zagrljaj" podsjetio je na to da je Fondacija osnovana prošle godine, nakon nemilog događaja, s ciljem financiranja djece iz socijalno ugroženih kategorija.

- Ovaj turnir treba dodadno da pojača uspomenu na Armana. Svi smo jako emotivni i teško možemo opisati osjećaje. Još uvijek su friške rane od smrti našeg Armana. Naša je želja da ovo postane jedan od najvažnijih turnira u Mostaru-kazao je Pajević.

Snagu da se novinarima obrati smogao je i Armanov otac, Sanjin.

...Teška je godina iza, vrlo teška... ali evo kao što smo i prošle godine uradili neke akcije u okviru Fondacije, sada smo sa Armanovim klubom napravili turnir , koji je humanitarno -prijateljskog karaktera, da se druže djeca iz BiH, Hrvatske, Crne Gore...Nadam se da će im biti fino i ovo bi trebalo prerasti u tradiconalni turnir..da se djeca druže i spominju Armana, ali i Lanu, Luku i Muhameda-kazao je Hadžiomerović.

Otvorenju turnira prisustvovali su i roditelji Lane i Luke, Filka i Draženko Lovrić.

Fotografije: Dnevni avaz