FOTO  Tri zlata, dva srebra i jedna bronca za BK Mostar u Konavlima

BK Mostar, Konavle

Iza nas je "BikeEnd" događaj koji se proteklog vikenda održao u Konavlima, pod organizacijom istoimenog klub "BK Konavle", a na kojem su članovi BK Mostar predstavljali svoj Grad Mostar i polučili izvrsne rezultate.

Događaj je uključivao dvije utrke i to Cestovnu "Konavli 100km" koja se održavala u subotu, te MTB utrku IV.kola XC zimske lige Dalmacije. Na događaju koji se održavao preko vikenda nastupilo je čak 20 članova Biciklističkog kluba Mostar, a mi u narednim redovima donosimo njihove plasmane.

U subotu na utrci "Konavle 100" najbolji rezultat je ostvatila Ines Popovac koja je nastupila u ženskoj kategoriji cestovne utrke u dužini 60km, gdje je izborila zlatnu medalju za svoj klub i Grad Mostar. Zatim je slijede Petar Spaić koji je osvojio zlato na utrci u dužini od 30km, kao i Biljana Krtalić, na istoj stazi. Vanja Trivun je pak izborio 3.mjesto na utrci od 30km i vratio se kući sa brončanom medaljom. Matej Zorić je na 4.mjestu, dok je Mitar Miljković zauzeo 8.mjesto u kategoriji MTB 30.

Na cestovnoj utrci koja se u subotu vozila u dužini od 60km Toni Zorić je završio na 9.mjestu, Dragan Popovac na 15.mjestu i Andreo Glas na 17.mjestu. U cestovnoj utrci od 120km za BK Mostar nastupio je Nermin Palić, inače član triatlon kluba "Triton", te završio utrku na 7.mjestu.

Nedelja je bila rezervirana za IV.kolo XCZLD, a natjecatelji u kategoriji do 17 godina i ženama zadatak u Konavlima bio je staza duga 15.4 kilometra sa 349 metara uspona, gdje je Vanja Trivun izborio srebro za svoj klub i Grad Mostar, dok su Matej Zorić na 4.mjestu, Samed Krpo na 5.mjestu i Mitar Miljković na 6.mjestu. Oni malo stariji i snažniji, odnosno ostale kategorije vozile stazu dugu 24.4 kilometra sa 609 metara uspona, a najbolji rezultat ispred BK Mostar ostvario je Petar Spaić koji je za svoj klub izvojevao još jedno srebro. Andreo Glas je završio na 10.mjestu, dok je Mario Tepeš zauzeo14.mjesto. Zinedin Kevelj i Sanjin Memić su bili primorani da odustanu od utrke zbog kvara na biciklima.

"Izuzetno smo sretni prije svega zbog aktivnog vikenda velikog broja naših članova, a zatim i ostvarenih rezultata. Ekipa vrijedno trenira i danas su pokazali rezultat svojih treninga. Ovo je za nas posljednja utrka u ovoj sezoni i sada idemo na kratki odmor, a zatim slijede pripreme za 2020. sezonu", kratko je komentirao Toni Zorić, predsjednik kluba.

No, godina za naše članove još nije završila, sljedeća organizacija ili događaj koji ćemo prirediti našem gradu jeste Biciklijada Djed Božićnjaka, koja se i ove godine organizira zajedno sa Zimskim gradom "Winterville". Ho-ho-ho...