FOTO  Trebinje- Održan 13. Međunarodni plivački miting "Srđan i Maksim"

Trebinje, plivački klub zrinjski, plivački klub Velež, plivački klub orca
...na Olimpijskom bazenu „ Banje " u Trebinju, održan je 13. Međunarodni memorijalni plivački miting " Srđan i Maksim ".

Na ovom tradicionalnom natjecanju je sudjelovalo ukupno 305 plivača iz 18 klubova iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Norveške, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Miting je u subotu, u poslijepodnevnim satima, svečano otvorio gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, izrazivši svoje zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom i posjećenošću natjecanja. Naglasio je da će Gradska uprava i dalje nastaviti sa podrškom, kao i do sada, te nastojati da u narednom periodu miting „ Srđan i Maksim " postane prepoznatljiv i izvan granica Balkana.

Osim gradonačelnika, natjecateljima i posjetiteljima, se obratio i predsjednik skupštine Plivačkog vaterpolo kluba „ Leotar " , Blagoje Šupić, koji je izjavio da je priča o izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena konačno počela da se ostvaruje, i da će radovi biti završeni u predviđenom roku, što je plivače posebno obradovalo. Svečanom otvaranju natjecanja, nazočili su i Rade Aleksić, otac Srđana, i Igor Vidačić, brat Maksima, plivača u čiju se čast održava memorijalni miting.
Treba naglasit da su tri kluba iz Mostara Orka Zrinjski i Velež uspiješno predstavljali svoj grad i nadamo se da će nekad i Mostar kao Trebinje dobiti zatvoreni olimpijski bazen..
Najuspješnija ekipa bila je plivački klub „ Velež " iz Mostara. Na drugom mjestu je plivački klub Zrinjski, takođe iz Mostara, a na trećem plivački klub „ Budva " iz Budve i na četvrtom mjestu KVS Orka iz Mostara . Najvrednije rezultate u ukupnom plasmanu, kao pojedinci, ostvarili su Amina Kajtaz iz plivačkog kluba „ Velež " Mostar i Ivo Marić iz plivačkog kluba „ Orka " Mostar. Medalja je uručena i Lidiji Bajčetić, kao najmlađoj sudionici natjecanja.