FOTO  TLRM: Lijepa sportska priča u našem gradu

TLRM: Lijepa sportska priča u našem gradu

..i možda je upravo ova brojka najbolji pokazatelj da zanimanja za tenis u gradu na Neretvi ne manjka. U početnih deset dana natjecanja odigrano je preko 40 mečeva koji su ponudili pregršt preokreta, napetih završnica i dobrih poena.

Tenis je u sjeni znatno popularnijih sportova u našem gradu poput nogometa, košarke ili pak rukometa, no tenis liga rekreativaca prvi je korak prema popularizaciji tenisa u gradu na Neretvi i čini se kako ova skupina teniskih zaljubljenika čini sve kako bi to ostvarili.

Valja naglasiti činjenicu da su i vlasnici mostarskih tenis centara izašli ususret organizatorima tako da su snizili cijene 'termina' na vanjskim terenima što pokazuje da postoji dobra kooperacija, kao i koordinacija između organizatora lige i predstavnika tenis centara. 

"Moram priznati da je priprema projekta bila veoma detaljna i iscrpljujuća te da smo kao organizatori dali 100% svojih mogućnosti, iskoristivši sve dostupne resurse koji su nam omogućili da imamo stabilno sportsko natjecanje koje će privući naše sugrađane, ali i pažnju šire javnosti. Zasad je odaziv fenomenalan te se samo možemo nadati i raditi da tako i ostane. Očekujemo da će s poboljšanjem vremenskih uvjeta i tereni na otvorenom postati uvjetni za igru tako da će 'vrata' naše lige biti širom otvorena svim istinskim zaljubljenicima u "bijeli sport" koji zaista mogu uživati u napetim i kvalitetnim mečevima."- kazao je za naš portal Davor Martinović, jedan od organizatora ovog natjecanja.

No, pogledamo li čitav projekt iz neke druge perspektive, mogli bismo reći da mostarski tenis ponovno ispisuje lijepe stranice u svojoj povijesti jer kompetitivnost zapravo i nije glavni cilj ove lige već animiranje sugrađana kroz sport i promicanje fair-playa, zdravlja i svih istinskih ljudskih vrijednosti.

HERCEGOVINA.INFO